Find mere om:
Italiensk magtdemonstration | bil.guide.dk

Italiensk magtdemonstration

Halshvirvlerne skal nok få en tur i strækmaskinen, når trafi kanterne ser den nye Ferrari 458 Italia. Både design og teknik ligner en magtdemonstration fra italienerne.

Det er blevet tid til, at Ferrari F430 går på pension, og superbilproducenten er klar med dens afløser: Ferrari 458 Italia er navnet og design, teknik og køreegenskaber er helt anderledes, end hvad vi er vant til fra den stejlende hingst.

De italienske ingeniører har nemlig kigget dybt i pastaen og krydret den nye vogn med særligheder fra Formel 1, så 458’eren bliver hurtigere og endnu mere velkørende end forgængeren.

Motoren er hjertet i en enhver sportsvogn, og den nye Ferrari har 570 hk, så den spurter til 100 km/t på kun 3,4 sekunder. Og fortsætter videre helt op til 325 km/t

Bilen kommer med Ferraris syv-trins dobbeltkoblingsgearkasse, præcis den samme som ligger i Ferrari California.

Undervognen er udstyret med en kraftigere computer, der er hurtigere til at udregne, hvordan differentiale og antiskridsystem får vognen til at køre endnu hurtigere gennem svingene.

Designet ligner et umiddelbart hit, og du kan se hints fra tidligere tiders modeller flere steder. Kig eksempelvis på udstødningsrørene, der kendes fra F40, mens formen på 458 Italia også har lighed med Testarossa. Heldigvis har italienerne afholdt sig at tage udgangspunkt i California, som kritikere mener ikke er en rigtig Ferrari.

Ferrari F430 nåede kun at blive fem år gammel. Men man må holde sig i form, når man lever af at lave superbiler. Og naboen, Lamborghini, bor lige i nabobyen.

Test af Ferrari California T

13-09-2014: Første Ferrari med turbo siden legenden F40. Går det godt? Lyder den ordentligt? Vi lader de første kilometer løbe ind under fronten på vejene nær Ferrari-byen Maranello i Norditalien. Det blev overraskelsernes dag. Læs artikel

Test af Ferrari 599 GTO

10-12-2010: Verden har kun set tre Ferrarier med betegnelsen GTO. Den nyeste er den hidtil hurtigste. Læs artikel

Nyhed: Sjældneste Ferrari i nyere tid

29-09-2010: En dansker har bestilt Ferrari SA APERTA, der bygges i kun 80 eksemplarer. Alle er solgt. Læs artikel

Nyhed: Rigmand fik bygget sin egen Ferrari

28-12-2009: Inspirationen udsprang af en Fellini-film. Prisen for den helt unikke Ferrari P540 Superfast Aperta er en hemmelighed. Læs artikel

Nyhed: Super-Ferrari bliver topløs

17-07-2016: La Ferrari smider toppen og er klar som åndeløst smuk spider med stof- eller fast tag. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...