Find mere om:
Nyhed: Super-Ferrari bliver topløs | bil.guide.dk

Nyhed: Super-Ferrari bliver topløs

La Ferrari smider toppen og er klar som åndeløst smuk spider med stof- eller fast tag.

Kan den billedskønne La Ferrari blive mere indtagende? Ja, når den smider overdelen og springer ud som åben model.

Den italienske fabrik har netop vist de første billeder af supersportsvognen, som vises officielt på efterårets internationale motorshow i Paris. Den får mulighed for både en hardtop af let karbon og stofdug, men det er endnu uklart, om modelbetegnelsen bliver det oplagte Spider.

Det står dog fast, at den får samme drivline, som coupéen, der kun bygges i 499 eksemplarer. Det vil sige en V12-motor på 800 hk, der spiller sammen med en elmotor på 163 hk, så systemeffekten bliver 963 og gør den til en af de mest kraftfulde sportsvogne i verden.

Udsolgt fra starten

Hvor mange eksemplarer der bygges af den åbne model, som skabes helt specifikt efter kundens ønsker, vides ikke. Men du skal ikke sætte næsen for højt, for ordrebogen er lukket. Det er helt i Ferraris klassiske ånd at bygge lidt færre biler, end markedet efterspørger, for at holde eksklusiviteten. Den tanke har Fiat-koncernens topboss, Sergio Marcianne, dog luftet at droppe og bygge alle de biler, markedet kan trække.

B972338827Z.1_20160715110400_000+G8PUE4LT.1-0.jpg

Det sker dog ikke i denne omgang på bilen, som fabrikkens teknikere har givet bedre vridningsstabilitet og aerodynamik, så de mange kræfter kan overføres sikkert på trods af den manglende afstivning foroven.

Ferrari hævder, at coupéen har en topfart på 349 km/t. og klarer 0-100 km/t. på under tre sekunder, 0-200 km/t. på under syv sekunder og 0-300 km/t. på under 15 sekunder. Det er uklart, om den åbne version følger med hele vejen. Det handler dog lige så meget om  oplevelse som præstationer i modellen, lyder det fra Ferrari.

Verdens bedste sportsvogn

»Den begrænsede produktion er skabt til kunder og samlere, der nægter at gå på kompromis ved glæden i at køre ”Al Fresno” – i det åbne – selv om der er tale om en superbil,« er den klare melding fra fabrikken. Priserne er ukendte, men ifølge udenlandsk motorpresse er modellen så eftertragtet, at den hos private handlere er prissat til godt 20 millioner kr. – før danske afgifter.

Test af Ferrari 488 GTB

21-08-2015: Ferrari melder sig ind i tidsalderen, hvor det nye sort er lavt forbrug. Derfor har nyeste stejlende hingst en downsizet motor med turbo – på tværs af selve filosofien, indvender nogle. Men når den nye har 20 pct. mere effekt og udsender 20 pct. mindre CO2, er alting godt, konkluderer vi efter den første test af en bil, der mere end noget andet er vild. Læs artikel

Test af Ferrari California T

13-09-2014: Første Ferrari med turbo siden legenden F40. Går det godt? Lyder den ordentligt? Vi lader de første kilometer løbe ind under fronten på vejene nær Ferrari-byen Maranello i Norditalien. Det blev overraskelsernes dag. Læs artikel

Test af Ferrari F12berlinetta

16-09-2012: Den nyeste stejlende hingst er på alle måde de fantastiske tals bil. Især effekten er så høj, at man spørger sig selv, om det ikke er for meget. Efter en dag på Italiens bedste bjergveje er konklusionen: På ingen måde. Selv om vi begyndte noget mere tvivlende. Læs artikel

Nyhed: Ferrari FF får flere kræfter og nyt navn

01-03-2016: Den store firepersoners Ferrari FF får et løft og skifter navn til GT4 Lusso. Læs artikel

Guide: Top 10 over verdens dyreste sportsvogne

04-06-2015: Hvor dyr kan en sportsvogn egentlig blive? To mio. kr.? Let. Fem da – måske 10 mio. kr.? Verdens dyreste sportsvogne passerer faktisk let det runde beløb og langt mere endnu. Her er top-10-listen med priser, vi næppe tror mulige. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...