Find mere om:
Ferrari til familien | bil.guide.dk

Ferrari til familien

FF hedder den nye model, der både har plads til fire personer og træk på alle fire hjul.

Selv Ferrari-kørere bliver voksne, får børn og udvikler visse pladsbehov. Og det er dem, man har i tankerne, nu da det italienske fuldblodsmærke er klar med Ferrari FF, en ny Ferrarimodel med plads til fire, en ny V12-motor og for første gang i Ferraris historie – en bil med firehjulstræk.

Heraf kommer også FF-betegnelsen for Four Seats og Four Wheel Drive. FF’eren bliver under alle omstændigheder en luksuriøs og superhurtig GT med plads til fire voksne og med et hidtil uset niveau af alsidighed. Bagagerummet er på 450 liter og kan udvides til 800 liter.

Kræfterne kan fordeles

For designet står Pininfarina, og man kan regne med en køreoplevelse på et ekstraordinært niveau, da Ferrari’en er udstyret med et stærkt avanceret firehjulstræk, som fungerer ved hjælp af intelligent tilpasset momentforeling til hvert af de fire hjul. Som udgangspunkt fungerer 4RM – Ruote Motrici – som systemet hedder, på baghjulene, men kræfterne kan sendes til forhjulene, hvis det er nødvendigt. Systemet beregner ud fra en række parametre hvor meget kraft, der skal sendes til hvert enkelt hjul. Det nye system er 50 pct. lettere end andre lignende systemer og er patenteret af Ferrari.

V12-motorens kræfter sendes til hjulene via en 7-trins DCT-transmission, som af hensyn til vægtfordelingen er placeret foran bilens bagaksel. Motoren på 6.262 ccm yder 660 heste. Det giver familiebilen en tophastighed på 335 km/t og et afsæt fra 0-100 km/t på 3,7 sek.

Den forventede pris med danske nummerplader, når den kommer i handlen til sommer, er 5,3 mio. kr.

Læs også: Ferrari er årets bil

Nyhed: Super-Ferrari bliver topløs

17-07-2016: La Ferrari smider toppen og er klar som åndeløst smuk spider med stof- eller fast tag. Læs artikel

Test af Ferrari 488 GTB

21-08-2015: Ferrari melder sig ind i tidsalderen, hvor det nye sort er lavt forbrug. Derfor har nyeste stejlende hingst en downsizet motor med turbo – på tværs af selve filosofien, indvender nogle. Men når den nye har 20 pct. mere effekt og udsender 20 pct. mindre CO2, er alting godt, konkluderer vi efter den første test af en bil, der mere end noget andet er vild. Læs artikel

Nyhed: Billedskøn Ferrari-skabning

19-02-2015: Den nye 488 GTB byder på en 3,9-liters V8-turbomotor og klarer 0-200 km/t på 8,3 sekunder. Læs artikel

Nyhed: Skarpsleben Ferrari-hybridbil

15-12-2014: Ferrari FXX-K viser med 1.050 hk og et moment på 900 Nm, hvad vej mærket vil gå. Læs artikel

Test af Ferrari California T

13-09-2014: Første Ferrari med turbo siden legenden F40. Går det godt? Lyder den ordentligt? Vi lader de første kilometer løbe ind under fronten på vejene nær Ferrari-byen Maranello i Norditalien. Det blev overraskelsernes dag. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...