Find mere om:
Nyhed: Revolution: Opels sportsvogn får.. | bil.guide.dk

Nyhed: Revolution: Opels sportsvogn får dramatisk design

Opel lancerer igen en lille sportsvogn med navnet GT - med helt anderledes design og ny teknik.

Baghjulstræk, frontmotor, sekventiel gearkasse med gearskifte ved rattet og en 1,0-liters turboladet benzinmotor. Alt sammen en del af teknikken i den kommende Opel GT, men det er nok alligevel designet, der vil stjæle de fleste overskrifter.

30 bil opel gt (2).jpg

Opel har forsøgt at tilstræbe et avantgardistisk design, men i tråd med Opels nyeste designsprog, der her får et nyt udtryk blandt andet takket være detaljer som de manglende dørgreb og ingen udvendige sidespejle eller vinduesviskere. Den lange køler, den manglende mulighed for at åbne bagagerummet udefra og den dobbelte udstødning anbragt i midten, er lighedspunkter med den oprindelige GT, men der er ikke tale om nogen form for retrodesign i den nye GT Concept, pointerer Opel i en pressemeddelelse.

»GT Concept rummer ånden i det nye Opel-design – det er dramatisk, skulpturelt og innovativt. Konceptbilen viser udviklingen i Opels design de kommende år,« siger designchef hos Opel, Mark Adams.

Fisker er på vej med superbil

Adgang til bilen sker ved at trykke på udvendige touchpads til de elektriske døre. En stor del af døren glider ind i hjulkassen foran, når de åbnes, for at lette adgangen til kabinen. Udvendige kameraer rettet bagud sikrer føreren overblik over, hvad der sker bagude, og overflødiggør sidespejle og fjerner risikoen for blinde vinkler

Ifølge Europas største bilmagasin, tyske Auto Bild, skulle konceptbilen finde vej til produktion, så vi ser den 2018, og være baseret på teknik fra den nye Astra, men altså med baghjulstræk.

1968-Opel-GT-Advertisement-42586.jpg

Benzinmotoren i konceptbilen er på 145 hk med 205 Nm drejningsmoment. Bilen vejer under 1.000 kilo, og accelerationen fra 0-100 km/t kan klares på under 8 sekunder. Topfarten er 215 km/t.

Det bliver angiveligt en bil på størrelse med bl.a. Audi TT Coupe og dermed formentligt en såkaldt 2+2, altså med plads til to børn bagi. Tyske Auto Bild nævner også firecylindrede motorer med en ydelse op til 300 hk.

Prismæssigt er vi, ifølge Auto Bild, lige over Opel Insignia-niveau, og det kunne tyde på en basispris omkring 350.000 kr. Men det er indtil videre ren spekulation.

Selve GT-navnet betyder særligt meget hos Opel og gemmer på en historie tilbage fra 1965, hvor Opel på biludstillingen i Frankfurt viste Experimental GT.

Den bil kom tre år senere i serieproduktion under modelbetegnelsen Opel GT og blev en af 1960’erne og 1970’ernes mest ikoniske modeller.

Har prøvet før

Opel har allerede forsøgt at genoplive GT’eren én gang, i 2007, hvor en Pontiac Solstice fra USA blev døbt Opel GT og fik en 260 hk motor.

Fiat genopliver sin 60’er-skønhed

Den blev dog ingen succes i Europa, og man droppede den i 2010.

Nyhed: Legende let og ligetil

09-02-2016: Første møde med den nye Opel GT Concept bli’r hurtigt en herlig tur ned ad sportsvognenes Memory Road. For den kommende Opel tager fat præcist der, hvor salig Colin Chapman startede i 50’erne, og hvor Mazda fortsatte i 90. Den lille lette er tilbage. Læs artikel

Test af Opel Astra GTC OPC

21-08-2012: Årgang 2012 sætter yderligere tryk under GTI-gryden. Læs artikel

Test af Opel Astra GTC 1,6 Turbo Edition

24-12-2011: Den ser god ud, men det er inde bag fælgene, at den nye Opel Astra GTC virkelig overrasker. Læs artikel

Nyhed: Opel viser ny konceptbil i Paris

15-09-2010: Opel GTC Paris er bygget på samme platform som Astra-modellen. Læs artikel

Test af Opel Insignia OPC

15-08-2009: Insignia OPC er den mest vellykkede sports-Opel i mange, mange år. Og så er den billig i sammenligning med konkurrenterne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...