Find mere om:
Nyhed: Supersportsvogn helt uden filter | bil.guide.dk

Nyhed: Supersportsvogn helt uden filter

Det handler om at få sit livs tur i en supersportsvogn oplevet fra co-driver-sædet til det årlige Sportscar Event. Tour satte sig bag rattet for at få reaktionen fra passagererne helt uden filter.

Slip drengedrømmen fri! Med dette slogan lokker Sportscar Event netop nu køreglade drenge (og piger) til at få en tur som co-driver i en Porsche, Ferrari, Lamborghini eller Lotus. Bare nævn en hurtig sportsvogn - og den er sikkert på listen over de cirka 50 biler, der er i Sportscar Events felt.

I år er det tiende gang, gruppen af private sportsvognsejere inviterer til ”kalas”. Sidste weekend stod ”co-drivere” i kø på FDM Jyllandsringen nord for Silkeborg, og på søndag kører eventen igen, denne gang på FDM Sjællandsringen lidt uden for Roskilde.

»Hvordan føles det så?« for at gentage et af de mest stillede spørgsmål blandt journalister lige nu. Vi kunne stille os med blokken og kuglepennen ved siden af bilerne og spørge, når publikum hopper ud. Men vi vil gerne tættere på endnu. Derfor satte TOUR sig køre- og interviewklar bag rattet for at få passagerernes reaktion helt uden filter. Køretøjet var den måske hurtigste bil på banen ved Silkeborg i lørdags; den uendeligt gule Ultima Can-Am. Et apparat bygget efter nøjagtig samme principper som Le Mans-racerbiler i 80'erne. Så hvis vi ellers var hurtige nok, kunne den gule bil vinde det franske 24 timers-løb i 1985.

En tur på parkeringspladsen

En af co-driverne, der fik en tur i den gule Ultima, var Marianne. Allerede da hun kravlede ned i Ultima'en og hilste på, afslørede hun en meget smittende latter. Og det viste sig allerede efter en halv omgang, at den blev højere og højere med farten.

Der er ingen klamre sig fast-håndtag i en Ultima, så vi aftalte, at hun kunne holde hænderne klemt fast mellem lårene - og i øvrigt bare give et signal, hvis det gik for stærkt. Jeg havde mine anelser i den retning, da Marianne foreslog, om vi ikke bare kunne nøjes med en omgang på parkeringspladsen. Det opgav vi dog og suste op på Jyllandsringen. Signalet kom aldrig, men måske fordi Marianne ikke turde ”give slip” med lårene i frygt for, hvor armene så skulle flagre hen.

»Godt reddet!«

En Ultima Can-Am har mange hestekræfter - rigtigt mange. Tæt ved 600 faktisk. Derfor kan den lave hjulspind og køre sidelæns i både 2. og 3. gear - af og til selv om man ikke prøver. Heino var en af mine glade gæster, der lod til på alle måder at nyde det ultimative los og den ultimative lyd. På vej ud af hårnålen får vi en ordentlig skrider.

»Godt reddet, det der!«

»Tak, det er jo det, jeg er her for!« returnerer jeg kækt - uden helt at lade mig mærke med, at sådan en Ultima kræver sin mand og sin kontrastyring. Men det er jo netop der, præcis dér i den store udfordring en væsentlig del af køreglæden sidder, nynner jeg for mig selv og ved, at Heino har det på samme måde.

LÆS OGSÅ: Eldorado for sportsvogne

Nyhed: Få en tur i en supersportsvogn

19-05-2011: Det bedste fra Porsche, Lamborghini og Ferrari er klar til at give ture ved Sportscar Event. Læs artikel

Guide: Top 10 over verdens dyreste sportsvogne

04-06-2015: Hvor dyr kan en sportsvogn egentlig blive? To mio. kr.? Let. Fem da – måske 10 mio. kr.? Verdens dyreste sportsvogne passerer faktisk let det runde beløb og langt mere endnu. Her er top-10-listen med priser, vi næppe tror mulige. Læs artikel

Nyhed: Smukke sportsvogne og historiske hestekræfter

26-05-2010: Mille Miglia er et af de mest prestigefyldte væddeløb for klassiske racerbiler. Tour overværede det stemningsfulde italienske racerløb, der er forbeholdt smukke sportsvogne med masser af kubik under køleren og historie i bagagerummet. Læs artikel

Nyhed: Porsche: Fremtidens åbne sportsvogn

03-03-2010: 918 Spyder er Porsches bud på fremtidens åbne sportsvogn. Der satses nu på hybridbiler. Læs artikel

Nyhed: Lej den nye sportsvogn

12-06-2009: Der kan være mere end 100.000 kr. at spare på at lease den nye cabriolet, racer-coupé eller sportsvogn frem for at eje den. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...