Find mere om:
Det grå guld blander sig | bil.guide.dk

Det grå guld blander sig

Fire af de ældre rallybiler nåede op i Top 10 sammen med moderne biler i Schackenborg Grusrally.

De har efterhånden fået stivheden ud af lemmerne, de historiske rallykørere, som deltager i Midland Historic Rally Cup. Forleden - i det krævende Schackenborg Grusrally på vejene omkring Tønder - placerede hele fire kørere sig blandt løbets 10 bedste mere moderne rallybiler.

Ikke uventet var favoritterne Per G. Hansen og Karsten M. Svensson i Porsche 911 RS hurtigst blandt de gamle biler. De blev nummer tre i hele løbet og begynder mere og mere at ligne vinderne af den historiske rallycup.

Flyvende Opel

Næstbedst, slået med ni sek., blev som sædvanlig Kim Madsen og Karsten Sørensen i en Ford Escort RS2000. De skal nu blæse til fuldt angreb i årets to sidste løb i serien for at vinde.

Et flot comeback blev leveret af Michael Lund. For få uger siden totalskadede han sin røde Opel Ascona efter et sammenstød med et træ. I Tønder havde han allerede en blå erstatningsbil klar, og med den fløj han mod en fjerdeplads.

Favoritterne vandt

I de to små klasser var der favoritsejre til Troels Lund og Michael Christensen i VW Golf GTI samt til Kenneth Jørgensen og Tom Christoffersen i Austin Mini Cooper. De kører i landets ældste rallybil, der er 46 år gammel.

Næstsidste løb i Midland Historic Rally Cup er KDAK Rally på Fyn i begyndelsen af september.

Læs også: Bilhistorikerne blander sigNyhed: Porsche-aura for VW-indkomster

09-12-2009: Så kom den endelig, den ventede, skrappe version, VW Scirocco R med 265 heste. Læs artikel

Guide: Køb youngtimer uden overraskelser

13-09-2015: Priserne på de mere sjældne nyklassiske biler stiger. Læs artikel

Nyhed: Stor interesse for ældre Porscher

07-09-2013: Flere kører en ældre Porsche 911, mens nyklassikere som VW Golf GTI MKI eller Alfa Romeo GTV endnu ikke er slået igennem herhjemme. Læs artikel

Nyhed: 40 års biludvikling på parade

20-10-2009: Jubilæum: Årets Bil i Danmark er nu blevet kåret i 40 år. Hædringen viser bilernes teknologiske udvikling og er et spejl af samfundet. Læs artikel

Nyhed: Her er kandidaterne til årets europæiske bil

03-11-2009: Toyotas lille bybil iQ er bl.a. oppe mod E-klassen fra Mercedes, når det gælder titlen som årets bil i Europa. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...