Find mere om:
Test: Kassebilerne kommer | bil.guide.dk

Test: Kassebilerne kommer

En sværm af funky, farverige og firkantede biler er på vej.

De er firkantede som Ritter Sport chokolader, lige så praktiske – og kan fås i et tilsvarende antal farvestrålende og helt personlige varianter - de nye såkaldte urban crossovers, som nu ruller ind over os.

Første bil i bølgen er den nye Kia Soul, som vi præsenterer her i avisen, og den bliver i det nye år fulgt op af Toyota Urban Cruiser, Nissan Cube og senere Skoda Yeti.

Det er alle små, høje storbybiler, som med en længde omkring fire meter placerer sig et sted mellem mini- og Golf-klassen.

Den nye bilklasse, der med sin høje kørestilling smelter SUV- og MPV-klasserne sammen, rammer tidsånden lige i rumpetten. Med de lidne udvendige mål er de nemlig lette at jonglere rundt på vejene i de overtrafikerede storbyområder, og så fornærmer de ikke nogen – tværtimod.

Faktisk er de med deres farverige udstråling nærmest afvæbnende som hundehvalpe, og det allervigtigste: De kan med udstyr, trim og farver gøres så personlige, at de afspejler netop dit gemyt. Og det er noget, som tæller i en tid, hvor mange gerne vil skilte med, at de netop er noget specielt.

Det gælder Toyota Urban Cruiser, som under det japanske mærkes Scion-brand er blevet et hit hos amerikanske high schools-students, mens Nissan Cube er gået hen og blevet kult i Japan.

Her er interiøret, ifølge fabrikken, indrettet som en slags afslappet jacuzzi, hvor justerbare lounge-sæder, som blandt andet kan leveres i ruskind, skal være med til at give et roligt miljø. Cuben kan bl.a. gøres personlig med hylder i træfinish, tykke tæpper eller ”magiske stropper”, som kan leveres i rød, gul orange eller sølv. De kan bruges til at fastgøre kort, navneskilte, billeder, håndklæder, eller små tøjdyr, hedder det fra importøren.

Køb bilen med følelserne

Det er med andre ord biler, som i høj grad er mere end bare køretøjer. Det gælder for øvrigt også den nye Citroën C3 Picasso, som kommer til foråret.

”Det handler om følelser. Man skal sige: Den bil må jeg bare eje, før man egentlig ser på, hvad den kan”, lød det flere gange fra de internationale marketingfolk, da Kia i sidste uge præsenterede den nye Soul i Valencia.

Og de er ikke alene om det synspunkt. Udstråling er der nemlig også masser af i de andre biler.

Ikke mindst hos Skoda, hvor man formentlig ærgrer sig. Det er nemlig flere år siden, at Skoda præsenterede sin Scout model, som er en forløber for Yeti’en. Vi fik dog først den lidt underlige fisk og dårligt sælgende Roomster på markedet. Og nu har Kia altså overhalet Skoda. De tyske tjekker forventes dog at tage revanche med Yeti’en, der ifølge forlydender bygger på en undervogn med komponenter fra Golf-Scirocco, og derfor får en mere sportslig køredynamik.

Mens Kia Soul og Toyotas Urban Cruiser, der begge produceres med benzin og dieselmotorer, lander herhjemme til sommer, vil Nissan Cube og Skoda Yeti ifølge planerne nå de danske forhandlere til efteråret.

Mens Kia Soul starter fra 220.000 kroner, er priserne for de andre endnu ukendte.

Test af Citroën C3 Picasso

20-10-2009: Masser af lys og luft i Citroëns nye kompakte crossover, C3 Picasso, der er lidt af en multikunster. Men vælg motor med omhu. Læs artikel

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Guide: Hvilken familiebil skal du vælge?

06-12-2014: Hverdagsliv: Hvad er mest praktisk; en stationcar, en mpv eller en crossover? Vi lader en ergoterapeut vurdere familie-alternativerne. Læs artikel

Test: Småbiler med plads

23-07-2012: De små MPV’ere i miniklassen er blevet en fast del af gadebilledet. Her er tre bud. Læs artikel

Test af Suzuki Alto

20-10-2009: Sikkerhed: Der er drøje hug til Suzuki Alto i ny crashtest. FDM kalder resultatet uhørt dårligt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...