Find mere om:
E-klassen i slipstrømmen på den store S’er | bil.guide.dk

E-klassen i slipstrømmen på den store S’er

Mercedes E-klasse får et markant facelift, der gør modellen mere ungdommelig og teknisk meget på linje med den store S-klasse.

Mercedes er i gang med en foryngelseskur, som ville gøre enhver Hollywood-diva misundelig. Det hæderkronede mærke vil nemlig være langt mere ungdommelig, og nu er turen kommet til den store E-klasse, som får en mere radikal omgang ved det obligatoriske midtvejsfacelift.

Mest markant er to nye og forskellige fronter med store forlygter, som begge lægger sig op af den eksklusive Sklasse. Her får Elegance-modellerne den klassiske front med Mercedes-stjernen foroven, mens de mere sportslige Avantgarde-udgaver får en voldsom snude med en enorm stjerne i centrum.

Revolutionerende forlygter

Forlygterne gemmer for øvrigt også på en nyhed. De har som standard delvist LEDlys og kan leveres som ”Full LED-forlygter” som den første model i klassen. Noget, vi garanteret vil komme til at se meget mere til i de kommende år. Den nye Seat Leon vil således også kunne leveres med forlygterne, der skulle give blus som ved dagslys.

Netop på sikkerhedsområdet tager Mercedes også et stort skridt med den nye Eklasse. Det sker med et ”Stereo multi-purpose Camera”, som erstatter det nuværende ”Mono multi-purpose camera”.

Det betyder på dansk, at to kameraer placeret i forruden nu sammen med en radar advarer føreren om bl.a. biler foran, som bremser utilsigtet op med systemet ”Collision prevention assist”.

I praksis kan kameraerne dække et område på 45 grader og se 500 meter frem – inden for de første 50 meter endda med et tredimensionelt syn.

Det er egenskaber, som også kan kobles sammen med en vifte af de andre Mercedes-sikkerhedssystemer, som nu er opgraderede. Det er for øvrigt en teknologi, der også kommer i den næste S-klasse.

Motornyheder

Programmet byder også på motornyheder som lever op til den kommende EU6- standard, der træder i kraft fra 2015. Det gælder den nye firecylindrede E250 benziner på 211 hk, som klarer 17,2 km/l og E400 benzineren, der som V6’er yder 333 hk og har et moment på 480 Nm, men alligevel går 13,3 km/l.

På dieselsiden er spydspidsen den nye E300 Bluetec Hybrid, der yder 231 hk, har et samlet moment på 750 Nm og klarer 24,4 km/l. Den nye E-klasse, som også har et revideret interiør, vises på det kommende motorshow i Detroit til januar og får premiere i løbet af foråret.

Nyhed: Praktisk E-klasse med stilrene linjer

15-06-2016: Mercedes løfter sløret for den nye E-klasse stationcar, som lander herhjemme til efteråret. Læs artikel

Test af Mercedes CLA 200 Shooting Brake

14-04-2015: Premiere: Mercedes presser flere og flere modeller ud af samme platform. Nu er CLA Shooting Brake klar med mere plads til hovedet på bagsædet end i den almindelige CLA. Læs artikel

Test: Den bedste Mercedes lige nu

28-03-2015: Mercedes har ramt plet med C-klassen. Bilen er gået fra at være kedelig til klasseprimus. Læs artikel

Test af Mazda6 Stationcar 2,0

05-03-2015: Mazda har fornyet sin 6’er – først og fremmest med en ny kabine og en opdateret prisliste, der gør bilen ekstra konkurrencedygtig. Men det, der for alvor gør Mazda6 til en af vores favoritter i klassen, er dens lyst til sving og evne til at køre. Læs artikel

Test af Mercedes C 180

31-08-2014: Premiere: C-Klassen er den vigtigste Mercedes i Danmark. Nu kommer den som stationcar, og det tilføjer et praktisk stænk til den mest vellykkede Mercedes i mange år. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...