Find mere om:
Nyhed: Globale biler sælger godt | bil.guide.dk

Nyhed: Globale biler sælger godt

Ford Focus blev verdens mest solgte bil i 2012 med en million styk, mens Toyota Corolla var lige i hælene.

Det kan godt lade sig gøre at designe en bilmodel, der tiltaler købere på tværs af kulturer og landegrænser. Så meget, at de gør den til verdens mest solgte. Det er Ford Focus et klart eksempel på. Den blev med et salg på en million biler nemlig den mest solgte firhjulede model i 2012.

Focus udspringer, lige som Fiesta, som ligger nummer 5 på listen over verdens 10 mest solgte bilmodeller i fjor, ud af en strategi om at bygge biler, der rammer en bred designsmag frem for at være skræddersyet til hvert marked.

Global bilsmag

Netop lokal tilpasning er noget, som bilkoncernerne ser meget forskelligt på. Således bygger VW en række modeller, som kun sælges i USA.

En af dem, som er udviklet med det nordamerikanske marked som hovedsigte er sedanen VW Jetta, der med en tredjeplads på listen rent faktisk sælger godt.

Vi har tidligere talt med Fords designchef J Mays, som forklarer, hvordan folks bilsmag i dag er blevet mere global.

»Da jeg startede som designer for 30 år siden, havde man meget forskellig smag. Selv i Europa, hvor der var stor forskel på, hvad skandinaver, tyskere og folk i de latinske lande ville have,« siger J Mays.

»Det er forsvundet i dag, fordi alle er på nettet næsten 24 timer i døgnet. De ved, hvad det nyeste design er og sondrer ikke mellem verdensdelene.«

»Smagen i Laos er kort sagt ikke meget forskellig fra den, du finder i Los Angeles,« siger han.

Overraskelser på liste

Således er de firedørs sedaner ikke længere kun et fænomen i for eksempel Nordamerika og Asien, mens hatchbacks sælges i Europa. Interessen kan sagtens gå den modsatte vej.

Det har Ford oplevet med Focus og Fiesta-modellerne, der er søsat i begge varianter. Men da kunderne kunne se de andre modeller på nettet, ville de også have dem.

Toyota er med sin Corollasedan, der slet ikke sælges i Danmark, placeret lunt med en 2. plads og 966.000 biler – meget tæt på Ford Focus.

Herhjemme hedder efterfølgeren Auris og er en helt anden model. Samtidig er Toyota Camry, der er populær i USA, også rigtigt godt med, mens Hyundai med sin Elantra har fået godt fat og ligger lunt i svinget.

Overraskende har modeller som Chevrolet Cruze og Honda Civic også formået at snige sig ind på listen, der altså dækker hele kloden, hvor nogle mærker står stærkt på bestemte markeder, og de store bilmarkeder som i Asien, Rusland samt Nord- og Sydamerika rykker meget i forhold til et kriseramt Europa.

Verdens mest solgte biler

i 2012

  1. Ford Focus 1.000.000
  2. Toyota Corolla 966.000
  3. VW Jetta 822.000
  4. Hyundai Elantra 777.777
  5. Ford Fiesta 728.000
  6. VW Golf 726.000
  7. Toyota Camry 705.000
  8. VW Polo 704.000
  9. Chevrolet Cruze 694.000
  10. Honda Civic 638.000

Kilde: LMC Automotive

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Nyhed: Bilsalg: El-biler med i statistikken

17-11-2009: Salget af elbiler er langsomt og med prøvende skridt ved at vise sig i de månedlige salgsopgørelser fra De Danske Bilimportører. Af den seneste tælling fra oktober viser det sig, at elbilerne sidder på 0,1 pct. af markedet. Læs artikel

Nyhed: VW-gruppen blev den store taber

20-10-2009: Både Volkswagen, Seat og Skoda tabte salg og markedsandele i 2008. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...