Find mere om:
Nyhed: Europæerne må vente på ny Mondeo | bil.guide.dk

Nyhed: Europæerne må vente på ny Mondeo

Den nye Ford Mondeo er en global bil. Amerikanerne får den allerede efter sommeren.

Nuværende Mondeo-ejere stiller forhåbentligt morgenkaffen fra sig, inden de kikker på billedet af den nye Mondeo. Ellers risikerer de at hoste mokkaen ud i en sky af undren. Firma- og familiebilen er ikke til at kende igen.

Hvor designet tidligere var så anonymt, at man skulle være detektiv for at sætte pris på det, er der nærmest dømt kørende modedyr over den nye Mondeo. Konkurrenter som Toyota Avensis og VW Passat kan i hvert fald godt indstille sig på at virke en smule bedagede, når den nye Mondeo pludselig dukker op ved siden af.

TV: Ford viser ny Mondeo i forklædning

Et års ventetid

Vi skal dog frem til marts 2013, før Mondeo kan købes i Europa, for bilen, som vises i Detroit, er den amerikanske version, kaldet Fusion. Det er en af USA’s mest populære sedaner, men har hidtil været en helt anden bilkonstruktion end Mondeo. Fremover er der imidlertid tale om en verdensbil, som altså hedder Mondeo i resten af verden.

Derfor er designerne og ingeniørerne blevet opmuntret til at turde noget med bilen, der skal vise vejen frem for Ford.

Det har givet Mondeo en mere flydende og aerodynamisk profil, som næsten flyder sammen til ét. Næsten som på en bil, der om vinteren bliver dækket af et lag sne.

Ligheden med Aston Martin foran er næppe helt utilsigtet, mens bilens profil kan give associationer til Jaguar XF.

Kilder siger, den nye bil, som er blevet udviklet primært i USA, er baseret på den eksisterende Mondeo-platform, dog forstærket og fortsat med fokus på chaufføren, som stadigvæk skal have det sjovt bag rattet.

Selv om designet er blevet mere a la en firdørs coupe, forsikrer Ford, at pladsforholdene er i top, også hovedhøjden bagtil. Bilen vokser ni centimeter i længden, men bliver lidt smallere og lavere.

Kendte motorer

Kilder fortæller også, at den europæiske Mondeo sandsynligvis vil få premiere på biludstillingen i Paris til efteråret, hvor vi måske også vil se stationcarudgaven, som i særklasse er den mest populære herhjemme. Under alle omstændigheder kommer modellen også som sedan og femdørs, præcist som i dag.

Teknikken i Mondeo er af gode grunde ukendt, men regn trygt med 1,6 og 2,0 turbobenzinere som i dag, og 1,6 og 2,0 dieselmotorerne fortsætter angiveligt også i modificerede versioner.

Det amerikanske marked får også Fusion Hybrid, som bruger en 2,0-liters benzinmotor, elmotor og CVTtransmission. Mens en opladningshybrid formentlig også kommer til salg i Europa.

Den nye platform er blevet udviklet til at rumme firhjulstræk, hvilket i hvert fald vil være en option på det amerikanske marked.

Nye multimediesystem

Hele porteføljen af sikkerhedssystemer, som vi kender fra Focus, der også er en global bilmodel, vil selvfølgelig være til stede i Mondeo, mens et helt nyt multimediesystem kaldet SYNC har premiere i Fords europæiske firmabil.

Kabinen adskiller sig også en del fra det det, vi kender i dagens model. Men i forhold til det lidt forvirrende cockpit i den nye Focus, er stilen mere afdæmpet og elegant her.

Den fjerde generation af Mondeo er Fords andet forsøg på at opbygge en global mellemstor bil. Den oprindelige 1993 Mondeo blev også solgt (uden held) i USA som Contour og Mercury Mystique. Selv navnet ”Mondeo” blev skabt af den franske ”Monde”, som betyder ’verden.

TV: Ford viser ny Mondeo i forklædning

LÆS OGSÅ: Ford Kuga bliver global

Fjerde Mondeo-generation

Når den nye Ford Mondeo kommer til Danmark i foråret 2013, er det fjerde helt nye Mondeo-generation.

1993: Ford Mondeo afløser den baghjulstrukne Sierra.

2001: Ford Mondeo kommer i 2. generation.

2007: Den nuværende Ford Mondeo bliver lanceret.

Nyhed: Bilernes verden: Amerikansk kronjuvel på vej tilbage

09-04-2015: Fords Lincoln-luksusmærke genopliver den monumentale Continental. Læs artikel

Test af Ford Fiesta

20-10-2009: Ford Fiesta kører så godt og komfortabelt, at man må prøve at glemme det lidt for høje støjniveau og gardinairbags, som koster uforskammede 4200 kroner ekstra. Læs artikel

Nyhed: Nye Subaru’er i en fart

23-04-2009: Tre måneder efter Detroit-udstillingen i januar er det særprægede japanske mærke Subaru klar med de produktionsmodne Subaru Legacy og Outback., Læs artikel

Nyhed: Helt ny Mercedes E-klasse vist i utide

05-01-2016: Fabriksbilleder lækket af tysk medie afslører den helt nye Mercedes-Benz en uge før tid. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...