Find mere om:
Nyhed: Her er den nye Honda Civic | bil.guide.dk

Nyhed: Her er den nye Honda Civic

Skarpere kanter og knæk på den næste Honda Civic, der kommer til næste år med helt nye turbobenzinmotorer.

Mindre rumskib, mere traditionel hatchback og langt flere knæk på formerne.

Sådan tegner billedet sig for den næste og 10. generation af Honda Civic, som den japanske fabrik løfter sløret for på motorshowet i Genève. Modellen vokser en skvis i længde og bredde, og den bliver også et par centimeter lavere. Dermed er der lagt op til endnu mere nærværende køreegenskaber, lover fabrikken.

Det skal nye, tiltrængte 1,0- liters og 1,5- liters VTEC turbo-benzinmotorer også være med til at sikre. De nye motorer får lov til at debutere i modellen, som også får en opgraderet 1,6-liters DTEC-dieselmotor.

B972233313Z.1_20160308092428_000+G6ARMFO0.2-0.jpg

Spørgsmålet er så, hvor meget af det dramatiske design for konceptbilerne, der videreføres i de endelige produktionsmodeller. De plejer som regel at være mere afdæmpede. Men ifølge udenlandsk motorpresse vil Honda også have et radikalt udtryk denne gang på en model, hvor designerne traditionelt har turdet slå i bordet. Der er dog heldigvis lagt op til at rette et problem med udsynet i den nuværende hatchback, der kolliderer med bagspoileren. Den er nemlig flyttet længere ned i den nye model, og det skal give et bedre udsyn i den ubrudte bagrude.

Slagkraftigt design

Civic har de seneste år slået sig fast som klassens noget eksperimenterende dreng på designsiden. Og det udtryk skal fastholdes.

»Vi var klar over, at vi skulle skabe et kraftfuldt og enestående alternativ til en klassisk europæisk hatchback og stadig være tro over for Civics kerneværdier. Resultatet er en bil med en kombination af sportsligt design, god køredynamik og en praktisk indretning,« siger Daisuke Tsutamori, som er chef for stylingen af Civic prototypen hos Honda.

Danskerbiler holder i kø i Genève

Der foreligger ikke detaljer om en eventuel stationcar-version. Den nye Civic-model skal bygges på Hondas engelske fabrik i Swindon.

Test af Honda CR-V 1.6 i-DTEC 4WD

08-03-2015: Premiere: Honda CR-V er opdateret med en kraftigere dieselmaskine og ni trin i automatgearkassen. Det fungerer perfekt, men nyt infotainment-system halter. Læs artikel

Guide: Pas på prisen med Honda Civic

02-08-2014: Honda Civic 2006-2013: Ikke tilfældigt, at den er kåret til Årets Bil i foråret. Bundsolid teknik, men pas på, at du ikke køber for dyrt. Læs artikel

Nyhed: Sådan kører den bedste brugte bil

16-04-2014: Honda Civic er rummelig med energisk motor og underholdende køreegenskaber. Læs artikel

Test af Honda Civic 1.6 i-DTEC Diesel

19-01-2013: Honda er avanceret motorteknik og fokus på oplevelsen bag rattet. Ny 1,6 diesel er helt i top. Læs artikel

Test af Alfa Romeo Giulietta 1,4 MultiAir 170, Honda Civic 1,8i-VTEC

23-06-2012: Det er let at pege på Golf eller Hyundai i30. Her er biler med lidt mere kant. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...