Find mere om:
Audi sportsvogn med fire elmotorer | bil.guide.dk

Audi sportsvogn med fire elmotorer

Audi e-tron hedder konceptbilen, der lige nu vises frem på biludstillingen i Frankfurt. Se tv med mange af de nye modeller.

Det kan sagtens lade sig gøre at kombinere skærpede miljøkrav med supersportsvognenes præstationer.

Det er bevist før, og bl.a. Audi beviser det igen under biludstillingen i Frankfurt, hvor det tyske mærke netop nu har en elektrisk sportsvogn som blikfang og trækplaster.

Audi e-tron hedder bilen, som er helt elektrisk. Fire motorer - to på forakslen og to på baggakslen - sørger for firehjulstræk og forrygende præstationer. Ydelsen på 230 kW svarer til 313 hk, og det samlede moment er på voldsomme 4.500 newtonmeter. Effekten kan frit fordeles til de fire hjul efter behov.

Batteri midt i bilen

Dermed kan den topersoners sportsvogn accellerere fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder og fra 60-120 km/t på 4,1 sekunder. Topfarten er begrænset til 200 km/t af hensyn til rækkevidden. Elmotorernes strømforbrug stiger nemlig kraftigt i takt med hastigheden. Bilens lithium-ion batteri har en kapacitet på 42,4 kWh, hvilket skulle give en rækkevidde på op til knap 250 kilometer. Batteriet, der vejer cirka 470 kilo, er i øvrigt placeret lige bag kabinen for at sikre en optimal vægtfordeling.

I kabinen er der også tænkt nyt. Den opvarmes nemlig af en varmepumpe, og forlygterne er den centrale del i et fuldautomatisk lyssystem, der ifølge Audi genkender vejrforhold og tilpasser lyset til eksempelvis regn eller tåge. Automatikken bygger på et kamera, som er knyttet til en computer, der bl.a. registrerer modkørende trafik og vognbaner.

Audi e-tron er 4,26 m lang, 1,90 m bred og 1,23 meter høj.

Voldsom Golf

Også Volkswagen viser kræfter i Frankfurt, hvor den hidtil hurtigste Golf vises frem.

Golf R afløser Golf R32 og i modsætning til forgængerens V6-motor på 3,2 liter har den nye model en 2,0 liters TSI-motor med 270 hk. Det er 20 hk mere end forgængeren, og samtidig er den nye motor 35 kilo lettere. Med en sekstrins DSG gearkasse kan den nye Golf R accellerere fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Bilen har firehjulstræk.

Lille elbil

VW har dog også en elbil at vise frem. Det er konceptudgaven af VW E-Up!, der på fem timer kan lades op fra en almindelig stikkontakt. Bilen skulle have en rækkevidde på omkring 125 kilometer, og en topfart på 135 km/t. Motoren leverer, hvad der svarer til 54 hk, men kan kortvarigt levere 81 hk. Bilen vejer 1.085 kilo, hvoraf batteripakken tegner sig for de 240 kilo.

E-Up! har plads til tre voksne og et barn, og sædeindretningen er lidt speciel. Forsædet ved siden af førerpladsen er placeret fem centimeter længere fremme i bilen for at få plads til to personer, og bag føreren er der så plads til et barn.

"Biler med enten benzin- eller dieselmotorer vil fortsat være de bedst anvendelige til længere ture. Men de vil blive suppleret med biler som E-Up! til kortere ture, og det vil ske fra 2013," spår VW-bossen Martin Winterkorn.

Nyhed: Ny Audi kan blive elbilens gennembrud

09-08-2014: Premiere: Ny A3 e-tron er et imponerende opbud af velfungerende elbilteknik, der også duer i dagligdagen. En forventet pris på 420.000 kr. kan betyde et gennembrud. Læs artikel

Nyhed: Folkevogns elbil kører med strømmen

07-04-2014: Premiere: I forbifarten er den anonym, men VW e-Golf er så kompetent, at den ligner øjeblikkets bedste elbil. Læs artikel

Nyhed: Nu kommer elbilen version 2.0

09-11-2013: I disse uger bliver elbilen i næste generation alvor. Alt for høj pris (næsten 300.000 kr.) og alt for kort rækkevidde (oftest bare 75 km) var i går – nu kommer de nye. En af dem er Volkswagens første elbil, e-up! Læs artikel

Test af Volkswagen Golf Blue-e-Motion

19-05-2012: I 2013 kan elbilen tage det næste skridt. Da kommer bl.a. VW e-Golf. Vi har kørt den. Læs artikel

Nyhed: Audi-boss: Elbiler bliver aldrig noget særligt

26-09-2009: Den legendariske motordirektør hos VW-koncernen mener, at elbiler kun bliver meget lidt udbredt, at de bliver upraktiske og små – eller vanvittige sportsbiler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...