Find mere om:
Det nye el-håb er en multimedieplatform | bil.guide.dk

Det nye el-håb er en multimedieplatform

Førerne af den elektriske Chevrolet Bolt EV kan kæmpe om at køre længst på en opladning.

Linjerne er stramme, og grundformen minder et stykke hen ad vejen om den elektriske BMW i3.

Men det behøver den ikke skamme sig over, den nye elektriske Chevrolet Bolt EV, som netop er vist på to store biludstillinger i USA. Først på elektronikmessen CES i Las Vegas og senere på biludstillingen i Detroit. Med en rækkevidde på 320 km og et batteri, der kan lades 80 pct. op på en time, er Bolt godt med.

Motoren yder det, som svarer til 200 hk, og det rækker til en acceleration 0-100 km/t. på syv sekunder.

Men det er lige så meget bilens ”flydende” touchpad-agtige display og mulighed for opkobling og connectivity, som fremhæves af GM.

Hyundais 3-i-1’er ligner en rigtig bil

»Bolt EV er mere end en bil, det er en platform,« lød det, da GM’s topchef, Mary Barra, præsenterede bilen første gang i Las Vegas.

Dyster mod andre

Således motiveres førerne til at dyste mod hinanden i at få mest ud af den opladede elektricitet i tanken ved såkaldt ”gamification”, hvor man kæmper mod andre i ”Ecobragging” – eller Ecopral!

På den lavpraktiske front er der også tænkt nyt, bl.a. med et stort bagudrettet kamera, hvor billedet vises ved sidespejlene, så man altså på den måde har overblik over alle døde vinkler.

Audi: Elbil-teknologien er klar nu

Tysk motorpresse har spekuleret i, om GM skulle trække bilen til Europa som en Opel elbil. Men det afviser fabrikken, som derimod vil bruge platformen til andre biler. Med en pris på godt 30.000 dollars, eller 200.000 kr., ville den matche en Nissan Leaf, men med de højere afgifter herhjemme er Bolt EV dog også mindre interessant.

Hybridbilen Opel Ampera, som i USA hedder Volt, fortsætter på de breddegrader i en ny version, men den kommer ikke umiddelbart til Europa igen.

Nyhed: Opel stopper leveringen af Ampera

14-12-2011: Amerikansk udgave af elbilen brød i brand efter en crashtest. Nu skal årsagen findes. Læs artikel

Nyhed: El-bil får topvurdering af bilmagasin

16-11-2010: General Motors' nye el-bil Chevrolet Volt får topvurdering af USA's førende bilmagasin, der kalder den årets bil i 2011. Nu øger bilfabrikken produktionen. Læs artikel

Test: GM er højspændte på Volt

31-10-2008: GM Volt bliver til Opel og Chevrolet herhjemme, når den kommer i 2011 eller 2012 Læs artikel

Nyhed: Her er den flyvefærdige Tesla X

24-03-2016: Nu er den endelige Tesla X klar. Den har mulighed for anhængertræk, værn mod biologiske våben og en rækkevidde på op mod 470 km. Læs artikel

Test: Opel kommer med elbil til næste år

26-02-2016: Den elektriske Chevrolet Bolt EV lanceres som en Opel i 2017. Den får en længere rækkevidde, end de fleste andre elbiler har lige nu. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...