Find mere om:
Test: Opel kommer med elbil til næste år | bil.guide.dk

Test: Opel kommer med elbil til næste år

Den elektriske Chevrolet Bolt EV lanceres som en Opel i 2017. Den får en længere rækkevidde, end de fleste andre elbiler har lige nu.

Den amerikanske Chevrolet Bolt EV får nu en europæisk slægtning. GM har nemlig besluttet at tage den lille elbil til Europa fra næste år.

Det sker umiddelbart under navnet Ampera-e, der trækker en rød tråd til den noget større Ampera plug-in hybrid, som i en periode har været solgt i Danmark, og som kører på både el og benzin.

Opel har endnu ikke løftet sløret for de tekniske detaljer for den rent elektriske Ampera-e, der er på størrelse med en Corsa, men skriver, at »Opel har gjort sig store anstrengelser for at sikre elbilen en rækkevidde, der er længere end for de fleste andre elbiler og til en konkurrencedygtig pris.«

Bolt EV yder det, der svarer til 200 hk, og har en rækkevidde på 320 km, mens batteriet kan lades 80 pct. op på en time. Den europæiske version kan dog få værdier, som er anderledes, og derfor er Opel formentlig foreløbig tilbageholdende.

Det er også uklart, hvor meget af det amerikanske udstyr som findes i den europæiske model.

Det nye el-håb er en multimedieplatform

Ampera-e skulle dog få den fulde pakke for integration af telefon i bilen og Opels Onstar-system med automatisk nødopkald ved ulykker. Det vides endnu ikke, om Ampera-e kommer til Danmark, oplyser Opel Danmark.

Test af Opel Ampera

27-05-2011: Rene elbiler som vi kender dem i dag, kan aldrig direkte erstatte familiens bil nr.1. Læs artikel

Test af Opel Ampera

28-09-2011: Opel kender nu den danske pris på bilen, der officielt kører 83,3 km på en liter benzin. Læs artikel

Test af Opel Ampera

09-09-2011: Ampera er en elbil med lige så stor rækkevidde som en traditionel bil på benzin eller diesel. Læs artikel

Test af Opel Ampera

06-09-2011: Opel Ampera er en elbil med udvidet rækkevidde. Hemmeligheden er en lille benzinmotor, der lader på batteriet, når du har brugt al strømmen. Læs artikel

Nyhed: Opels elbil koster 325.000 - i Tyskland

12-11-2010: Hvis Opel Ampera skal sælges på det danske marked, vil prisen stige til 670.000 kr. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...