Find mere om:
VW giver Tiguan to elmotorer | bil.guide.dk

VW giver Tiguan to elmotorer

Tiguan GTA Active Concept er som skræddersyet til det amerikanske marked.

Kort efter præsentationen af den anden generation af SUV’en Tiguan er VW nu klar med en hybridversion, som vises på biludstillingen i Detroit.

Her er foreløbig tale om en konceptbil, lyder det fra VW. Men den ser nu meget færdig ud, Tiguan GTE Active Concept, som den retteligt hedder.

Fabrikken har i disse uger travlt med at lægge afstand til dieselskandalen, og her passer en hybrid SUV rigtig godt til det amerikanske marked, hvor salget af hybridbiler, hvor en benzinmotor spiller sammen med en elmotor, går som varme doughnuts på en lokal morgenmadsrestaurant.

Skarpsleben Ferrari-hybridbil

Tiguanen er udstyret med to elmotorer, der sammen med benzinmotoren yder 225 hk, som altså distribueres til alle fire hjul. Tiguanen starter altid på strøm og med træk på de bagerste hjul, men med udsigt til hjulspin slås forhjulene lynhurtigt til.

Rækkevidden med fuldt opladet batteri er 32 km på strøm, mens den samlede rækkevidde lander på 930 km.

Styr med bevægelser

Modellen har hele sikkerhedspakken, inklusive nødbremse med fodgængerovervågning og aktiv motorhjelm, som mindsker skaderne på fodgængere eller cyklister ved påkørsel.

Men også head-up display og digital instrumentering er standard. Samtidig har Tiguan GTE Active Concept koncernens nye infotainmentsystem med en højopløselig 9,2 tommers skærm, som kan styres med bevægelser og gestikulation. Det er samme system, der senere på året lanceres i e-Golf Touch.

Bilnyhederne i 2016 Mere power – mindre CO2

Den nye Tiguan lanceres for øvrigt i de mere almindelige versioner herhjemme i løbet af foråret.

Det sker med benzin- og dieselmotorer, som spænder fra 150-220 hk.

Priserne kendes endnu ikke. Senere på året følger for øvrigt en forlænget version med tre sæderækker og plads til syv personer.

Nyhed: Hybrid har overhalet elbilerne

09-10-2014: Hybrid-teknikken overhaler elbilerne. Nyheder som skabt til Danmark holder i kø. Og de hårdtslående GTI’er slår hårdere end nogensinde før. Vi har spottet de stærkeste trends på efterårets store biludstilling i Paris, der først slutter den 19. oktober. Så du kan stadig nå at se en af de mest optimistiske bilsaloner i lang tid. Læs artikel

Guide: Seks elbiler i Danmark

26-04-2014: Lige nu er der seks oplagte elbiler at vælge imellem med priser fra knap 200.000 kr. helt op til 800.000 kr. Men nok så vigtigt; med rækkevidder mellem typisk cirka 150 km og op til tæt ved 500 km. Læs artikel

Nyhed: Hybridbilerne indtager firmaklassen

25-02-2016: Nye plug-in hybridmodeller som VW Passat GTE og BMW 320E følger Mercedes 350e. Læs artikel

Nyhed: Hyundais 3-i-1’er ligner en rigtig bil

18-01-2016: Ioniq, der er Hyundais svar på Toyota Prius, men både kommer som el-, hybrid- og plug-in hybridbil, byder på velfriseret design. Læs artikel

Test: Laver BMW eller Volkswagen den bedste elbil?

29-11-2014: Testduel: BMW’s superavancerede elbil, i3, møder den helt nye og mere konservative e-Golf. Begge er fremragende elbiler, men rækkevidden imponerer stadig ikke i biltypen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...