Find mere om:
Volvo sender elbil ud i kulden | bil.guide.dk

Volvo sender elbil ud i kulden

Volvo har testet C30 Electric på svenske vinterveje ved temperaturer ned til minus 20 grader.

En af de hårdeste prøvelser for en eldrevet bil er ekstrem kulde. Minusgrader går hårdt ud over batterierne og dermed bilens rækkevidde, og derfor har svenskerne netop haft Volvo C30 Electric med på vinter-manøvre i Norsverige under temperaturer på minus 20 grader.

Volvo stiller som udgangspunkt samme krav til C30 Electric som til andre Volvo’er, og modellen gennemgår samme testforløb. Derudover er der udviklet nye testmetoder specielt til batteridrevne biler. Alt i alt har C30 Electric gennemgået over 200 forskellige tests.

Batterierne kan varmes op

»Vi er nødt til at sikre os, at C30 Electric yder det, den skal, når den kører, holder parkeret og bliver opladet under forskellige forhold fra normalt vejrlig til meget koldt eller meget varmt vejr. Nordsverige er det perfekte sted at gennemføre test i frostgrader,« forklarer Lennart Stegland, direktør for Volvo Cars’ afdeling for specialkøretøjer.

Forskellige systemer sikrer, at C30 Electric fungerer optimalt under alle vejrforhold. Et særligt system sørger for at afkøle eller opvarme batteripakken, afhængig af hvad der er behov for. El-motoren og elektronikken er vandkølede. Og endelig kan passagerkabinen opvarmes på to forskellige måder, enten ved hjælp af en bioetanol-drevet kabinevarmer – som ikke går ud over rækkevidden – eller ved at lade klimaanlægget køre på elektricitet fra batterierne.

Føreren kan selv programmere og kontrollere klimaanlægget. ”Etanol” er standard-indstillingen og den, man bruger, når batterikapaciteten skal bruges til at køre så langt som muligt. Men f.eks. på kortere ture kan man godt tillade sig at bruge batterikapacitet til at drive klimaanlægget.

Læs også: Kør elbil for 1.500 kr. per måned

Nyhed: Volvo udvikler lyd til elbiler

20-10-2011: Når en hybridbil kører på eldrift, kan selv skvulpen fra tanken være en irriterende lyd. Læs artikel

Nyhed: Siemens leverer elmotorer til Volvo

02-09-2011: I første omgang bliver der tale om testproduktioner.V60 Plug-in Hybrid på gaden i 2012. Læs artikel

Nyhed: Volvo-elbiler klarer 1.000 km

13-07-2011: En trecylindret forbrændingsmotor giver bilerne lang rækkevidde. Volvo tester tre udgaver. Læs artikel

Test: En strøm af el-Volvo'er på vej

21-06-2010: Volvo C30 Electric kan køre 130 km/t og klarer 0-100 km/t på 10,5 sekunder. Læs artikel

Test af Volvo V50 DRIVe, Toyota hybrid Prius III

08-01-2010: Tour sammenligner to af de mest fremadstræbende, Volvos V50 DRIVe med udslip 99 g/km og Toyotas hybrid Prius III med udslip 89. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...