Find mere om:
Ford klar med teenage-sikker bil | bil.guide.dk

Ford klar med teenage-sikker bil

Med en særlig nøgle kan forældrene begrænse bilens tophastighed og radioens lydstyrke.

Unge bilister har de seneste uger været indblandet i flere meget alvorlige dødsulykker på de danske veje, og europæiske undersøgelser har også vist, at bilister under 25 år statistisk set har tre gange så høj risiko for at blive indblandet i en alvorlig ulykke end ældre bilister.

Men nu får forældre mulighed for at begrænse de unges udfoldelsesmuligheder i familiebilen. Når Ford til efteråret sender den lille MPV i Ford Fiesta-størrelsen, B-Max, på gaden bliver det med mulighed for at tilkøbe ekstraudstyr, der skal få de unge til at køre mere sikkert, mere økonomisk og også huske sikkerhedsselen.

Fords MyKey-system

Systemet kan nemlig indstilles til en maksimal hastighed, lægge en dæmper på musikanlæggets volumen og give en påmindelse om at spænde sikkerhedsselen. Før det er sket, kan der nemlig ikke tændes for radioen, fortæller Lene Dahlquist, der er pressechef for Ford i Danmark.

Ford kalder systemet MyKey, og det indføres i løbet af i år. På udvalgte modeller vil det være standardudstyr, mens det vil være ekstraudstyr på andre modeller.

"På de såkaldte indstigningsmodeller konkurrerer vi på prisen, og derfor bliver det ekstraudstyr for disse modeller," forklarer Lene Dahlquist. Systemet er allerede indført med succes på nogle af Fords amerikanske modeller.

Priser kendes endnu ikke

MyKey vil løbende blive introduceret på Fords nye modeller fra efteråret. Udover B-Max gælder det C-Max og Grand C-Maax samt Focus, og derefter på Fords øvrige modeller efterhånden som de kommer i nye versioner.

Ford kender endnu ikke de danske priser på udstyret.

En nøgle til de unge

MyKey giver mulighed for at programmere en nøgle, som begrænser bilens tophastighed og volumen på bilens musikanlæg. Det kan også programmeres til at afgive lydsignaler ved hastigheder mellem 70 og 100 km/t.

"MyKey-systemet tilfører en ny dimension til trafiksikkerhed ved at opmuntre til mere sikker kørsel. Det begrænser mulighederne for at løbe unødige risici, uanset alder eller erfaring," forklarer Peter Patzelt, der hos Ford er arkitekt på systemet.

"De uerfarne bilister kommer oftere galt af sted, så jo mere vi kan gøre for at begrænse distraktioner og samtidig opmuntre til mere sikker kørsel desto bedre. Med MyKey kan forældre sætte begrænsninger, men alligevel lade de unge køre bil," siger Peter Patzelt.

Opkald til alarmcentral

Ford MyKey kan som en del af Sync-systemet i tilfælde af en ulykke også selv kalde op til en alarmcentral via en Bluetooth-telefon. Samtidig sendes bilens position til alarmcentralen. Systemet aktiveres, hvis en af bilens airbags udløses, eller hvis brændstoftilførslen bliver afbrudt. Systemet kan kommunikere med alarmcentraler i flere end 30 europæiske lande.

Ford mener også, at systemet i udbygget form vil kunne give mulighed for billigere bilforsikringer.

Ford får ros for sikkerhed

Ford er i øvrigt flere gange blevet hædret for sikkerhedssystemerne i Focus-modellen. Den model er af den europæiske crashtest-organisation Euro NCAP kåret som den mest sikre blandt de små familiebiler.

MyKey-systemet kan bl.a.

  • Begrænse volumen på bilens musikanlæg.
  • Forhindre frakobling af det elektroniske stabilitetsprogram, ESP.
  • Forhindre frakobling af selealarm, levere uafbrudt seleadvarsel og spærre bilens musikanlæg, indtil personerne på forsædet har spændt sig fast.
  • Give tidligt varsel om lavt tankniveau.
  • Forhindre føreren i at frakoble sikkedhedssystemer, der eksempelvis advarer om utilsigtet vognbaneskift.
  • Forhindre føreren i at frakoble frontalarm funktionen, som giver både lydalarm og visuelle advarsler ved risiko for kollision samt Active City Stop, som automatisk bremser bilen, når en kollision er uundgåelig.

Test af Ford Galaxy Titanium TDCi

12-08-2015: Premiere: Den nye Ford Galaxy byder på mere plads, avanceret sikkerhedsudstyr og teknologiske spidsfindigheder, som gør hverdagen lettere for de børnerige familier. Læs artikel

Nyhed: Nu flytter internettet ind i bilerne

08-03-2011: I bilen har det knebet med at udnytte nettet. Men nu kommer det omsider ind i bilerne. Læs artikel

Nyhed: Ford klar med nye sportslige modeller

30-06-2016: Fiesta og Focus lanceres som ST-Line-modeller med trim og opsætning, som er inspireret af Ford Performance. Læs artikel

Nyhed: Ford Ka en halv klasse op

22-06-2016: Den næste generation af Ford Ka bliver dyr og lander på kanten af miniklassen. Læs artikel

Nyhed: Wow – nu kommer de nye fælge

29-05-2016: Kulfiberfælge. De færreste kan huske, hvor længe rygtet om fælge i det superlette og superdyre materiale har løbet. Nu skulle den være god nok. »Men 25.000 kr. – stykket,« som Jason Watt formulerer det… Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...