Find mere om:
Rekordstor fartbøde til Ferrari-ejer | bil.guide.dk

Rekordstor fartbøde til Ferrari-ejer

En schweizisk mangemillionær drønede gennem en mindre by i sin Ferrari Testarossa. Bøden svarer til 1 pct. af hans formue.

I Danmark er en fartbøde en fartbøde, og størrelsen ændrer sig ikke efter, om det er en millardær eller en fattigrøv, der bliver stoppet af politiet med for høj hastighed.

Sådan er det ikke i Schweiz, og det ærgrer formentlig ejeren af en Ferrari Testarossa, som blev snuppet med 100 km/t gennem en mindre by, skriver Reuter.

Nu er dommen faldet, og det blev en dyr omgang for Ferrari-chaufføren, som har fået en bøde på hele 299.000 schweizerfrancs. Det svarer til 1,5 mio. kr.

Færdselsregler ignoreret

Det er retten i den nordøstlige schweiziske kanton St. Gallen, som har givet millionæren den heftige bøde, som slår den hidtidige rekord i Schweiz. Den lød på 111.000 schweizerfrancs og blev givet til en mand i en Porsche efter 15 trafik-forseelser på 10 minutter - bl.a. kørte han over for rødt og forsøgte at stikke af fra politiet.

I Ferrari-sagen blev det afgørende for dommen, at den anklagede fuldstændig havde ignoreret de mest elementære trafikregler og havde kørt 137 km/t på almindelig landevej.

Retten i St. Gallen dømte manden til at dykke dybt ned i sin formue, som er opgjort til 23.3 mio. schweizerfrancs. Bøden svarer altså til cirka 1 pct af hans formue.

Læs også: Rigmand fik bygget sin egen Ferrari

Nyhed: Ferie i overhalingsbanen

28-05-2010: For bilentusiaster ligner udlejningsfirmaernes hjemmesider et tagselv-bord af engang uopnåelige drømmebiler, der nu rykker indenfor økonomisk rækkevidde. Læs artikel

Nyhed: Krisen gør drømmebilen billigere

20-10-2009: Investering: Både i USA og Danmark betyder afmatningen, at priserne på vintagebiler falder. Læs artikel

Nyhed: Detroit er næsten gået i kloster

20-10-2009: Fornuften råder på biludstillingen i Detroit, hvor fabrikkerne sparer på showeffekterne, mens de koncentrerer sig om økonomiske modeller. Læs artikel

Nyhed: Lej den nye sportsvogn

12-06-2009: Der kan være mere end 100.000 kr. at spare på at lease den nye cabriolet, racer-coupé eller sportsvogn frem for at eje den. Læs artikel

Test: MiTo for pendlere

15-02-2009: Alfas mini fås også med Fiatgruppens nye 1,6 dieselmaskine. Den går rigtig godt - hvis man ellers er til den slags ... Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...