Find mere om:
Ford allergitester sine bilmodeller | bil.guide.dk

Ford allergitester sine bilmodeller

Foreløbig er syv modeller blevet testet for flere end 100 stoffer.

Måske nyder du duften af ny bil.

Men det er det ikke alle, der gør, og derfor har Ford indledt et samarbejde med British Allergy Foundation (BAF) samt det tyske prøveinstitut TÜV med hovedkvarter i Hannover om allergitest af nye Ford-modeller. Senest har den nye Ford Fiesta fået de to organisationers stempel som "allergivenlig".

For hver bilmodel testes flere end 100 stoffer for at få svar på, om de udgør en trussel for allergikere.

"Vi ved, at stoffer som latex, krom og nikkel kan give allergiske reaktioner, og derfor er vores udviklere omhyggelig med at vælge disse stoffer fra," forklarer Andy Tailer, der har ansvaret for miljø og bæredygtighed hos Fords europæiske afdelinger.

Direkte kontakt

Ford-teknikerne er især opmærksomme på de materialer, som fører og passagerer er i direkte kontakt med. Det kan være rat, stoffet på sæderne eller sikkerhedsselerne. Samtidig udstyres modellerne med et særligt effektivt pollenfilter, der skal forhindre, at partikler udefra kommer ind i kabinen.

Foreløbig har syv Ford-modeller fået betegnelsen "allergivenlig". Det er den nye Fiesta sammen med Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, S-MAX og Galaxy.

Ros fra allergiforbund

Fords initiativ bliver rost af BAF.

"Allergi rammer hvert år millioner af mennesker, så derfor er vi glade for, at Ford tester bilerne efter vores standarder," siger Jyles Pyane, der er vicedirektør hos British Allergy Foundation.

Fords anstrengelser er også blevet påskønnet af Eurepean Centre for Allergy Research Foundation, der har belønnet bilproducenten med udmærkelsen "Seal of Quality".

Læs også: Charme-Ford

TV: Din bil er giftig

Se alle de seneste artikler på Bilsektionen og føj evt. linket til dine foretrukne links

Nyhed: Globale biler sælger godt

17-01-2013: Ford Focus blev verdens mest solgte bil i 2012 med en million styk, mens Toyota Corolla var lige i hælene. Læs artikel

Nyhed: Fords nye fjæs

15-09-2011: Ford Evos spiller på følelserne og viser, hvordan Mondeo kan se ud om et års tid. Læs artikel

Test: Ford vasker tavlen ren

21-01-2011: Focus 2011 er begyndelsen på en hel armada af miljøvenlige Focus-baserede biler. Læs artikel

Nyhed: Ford og Volvo viser vejen

14-10-2010: Ford har fjernet en række farlige stoffer, og nu bliver alle modellerne allergivenlige. Volvo-bilerne er Øko-Tex certificerede. Læs artikel

Test: Ford Explorer på tur igen

03-09-2010: Først ødelagde dækeksplosioner og ulykker salget - men nu skal en ny Explorer på vejene. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...