Find mere om:
Gasdrevet bil kører helt normalt | bil.guide.dk

Gasdrevet bil kører helt normalt

Test af Opel Zafira, som kører på gas, afslører en bil, der kører fuldstændigt som en benzin eller dieselmodel.

”Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det,” sådan starter en velkendt sang. Men det gælder også gasdrevne biler, som den vi forleden kørte i Sverige.

Vi tog en tur til vores naboland for at få en fornemmelse af teknikken i den nyeste Zafira-gasbil, der rundt om i Europa er blevet et seriøst alternativ til en konventionel bil.

Tidligere var gasbiler ombyggede versioner af benzinudgaven, men sådan er det ikke mere. Den Opel Zafira vi prøver, er trillet af båndet sideløbende med en diesel- Zafira og opfylder derfor de samme krav til sikkerhed/ brand som resten af Zafiraprogrammet.

Også en lille benzintank

En køretur i Zafiraen opleves præcist som i en hvilken som helst anden Zafira. Altså en særdeles velkørende familiebil med plads til syv, gedigen kvalitet og en sejtrækkende, men lidt anmassende benzinmotor.

Ved siden af tanken med gas har Opel Zafira en benzintank på 14 liter, så man løber aldrig tør for brændstof, hvis man ikke lige kan finde en gas-tank. Den samlede rækkevidde er omkring 520 km.

Den nye Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo yder 150 hk og har en topfart på 200 km/t. Bilen bruger 4,7 kilo (7,2 m3) naturgas pr. 100 km, hvilket svarer til et CO2 udslip pr. kilometer på 129 gram. Bilen kan køre på både naturgas og biogas eller en vilkårlig blanding af begge dele.

Prisen endnu ukendt

Alene i Sverige, hvor vi kører bilen, er der omkring 40.000 gasbiler på vejene, og det samlede tal i Europa er over 1,2 mio. biler.

Udenfor Danmark er merprisen for en gas-Zafira omkring 25.000 kr. sammenlignet med en konventionel Zafira, men herhjemme er merprisen omkring 60.000 kr. svarende til i alt 400.000 kr. og dermed er teknikken reelt uinteressant for danske bilister, der gerne vil tænke på Co2’en uden af give køb på rækkevidde og komfort.

Den pris kan dog være på vej ned – præcist, som med VW Up. Men ved redaktionens slutning var den danske Opel-importør ikke klar med danske priser.

Jyllands-Posten var inviteret til Malmø af Opel

Nyhed: Også Opel kan nu tælle til tre

16-10-2014: Endelig – nu er Opels nye 3-cylindrede motor her. Forbrugstallet forbedres til knap 24 km/l. Læs artikel

Nyhed: Nu kommer gasbilerne

18-02-2013: Nye regler gør det billigere at købe en miljøvenlig gasbil. VW klar med gasdrevet Up. Læs artikel

Nyhed: VW gi’r den gas

08-02-2013: Volkswagen er på vej til Danmark med seks modeller, der kører på naturgas. Det er en billig energikilde, men der er et problem: Man kan foreløbig kun tanke ét sted i landet. Læs artikel

Test: Når småt er godt

30-09-2012: Dette er historien om to minibiler, som nok kun har små motorer med tre cylindre, men tilbyder rigtigt meget bil til få penge. Læs artikel

Test: Bilprøve: Tre sjældne gæster på tanken

08-07-2012: Vi har fundet tre superøkonomiske sparebiler i miniklassen.. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...