Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Audi A1 Sportback | bil.guide.dk

Test af Audi A1 Sportback

På trods af to ekstra sidedøre mangler Audi A1 Sportback plads og anvendelighed. Men lækkert design, sporty køreegenskaber og økonomisk dieselmotor trækker op.


Hvad er det for en bil?

Audi A1 Sportback er den nye femdørs variant af den lille A1. Som udgangspunkt er Audi A1 Sportback en lomme-luksus-livsstilsbil. Prisen er ret høj, men bilen kan også specificeres med alskens udstyr. Testbilen er en 1,6 TDI med 105 hk.

Kører den godt?

Den femdørs version byder på nøjagtig de samme dyder, som sin tredørs lillebror: En af de mærkbare kvaliteter er, at den kører vævert, skarpt og sportsligt a la en gokart. Man kan simpelthen kaste den lille bil veloplagt og elastisk gennem svingene. På motorvejen virker undervognen dog lidt for hård.

Hvordan er motoren?

Testbilen er med den kendte 1,6 dieselmotor, der har 105 hk. Det er en motor, som gør den lille bil til en sejtrækkende raket. Men med en anden attitude end med benzinmotoren.

Her opleves dieselen noget tungere. Selv om dieseludgaven støjer lidt under acceleration og også kan fornemmes på motorvejen, da bilen mangler et sjette gear ved høj fart, er motoren meget harmonisk.

Hvad med økonomien?

På papiret kører den lille Audi helt op til 26,3 km/l, og det er en flot værdi, i betragtning af, at ingeniørerne ikke har snydt med særlig høj gearing. Til gengæld er testeksemplaret ret kostbar med Ambition-udstyr.

Er den praktisk?

Svaret er nej. Der er meget ringe plads på bagsædet, og det ændrer et par sidedøre ikke på. Bagagerummet er tilsvarende lille og mangler både højde og dybde for at være mere anvendeligt.

Men set med livsstilsbrillerne leverer A1 Sportback pakken, og de fem døre giver A1 den praktikalitet, som gør, at der for eksempel sagtens kan hentes børn eller fragtes venner på korte stræk.

Hvordan er førerpladsen?

Kvaliteten er bestemt lækker, og designet af cockpittet sidder lige i skabet. Man befinder sig godt i de stramme sæder, men hele kabinen virker lidt klaustrofobisk med rudearealer så små som skydeskår.

Udstyrsniveauet i grundmodellen, Attraktion, er også ret skrabet med aircondition, 15 tommer alufælge og sportsrat. Men ingen fartpilot. Selv i Ambition skal der betales ekstra for klimaanlæg.

Er der bedre alternativer?

Hvis man kigger objektivt på købet, er en Volkswagen Polo en bedre handel. Den har samme undervogn og motor og kører stort set lige så godt.

Den er selvfølgelig ikke ligeså lækkert designet og runder heller ikke de skarpe kurver lige så sportsligt. Poloen er til gengæld 30.000-40.000 kr. billigere. Alternativt kan man vælge en 90 hestes A1, hvor man sparer 20.000 kr.

Test: De bedste bud i Polo-klassen

Audi A1 Sportback

- 1,6 TDI Ambition

 • Pris: 280.040 kr. plus. lev.
 • Forbrug: 26,3 km/l (fabriksopgivelse)
 • Halvårlig grøn ejerafgift:
  660 kr.
 • Sikkerhed: 5 stjerner
 • Motor: Firecylindret dieselmotor på 1,6 liter
 • Ydelse: 105 hk/ 4.400 omdr.
 • Moment: 250 Nm/1.500 omdr.
 • Topfart: 190 km/t
 • 0-100 km/t: 10,7 sek.
 • Audi A1 Sportback er en gennemført livsstilsbil i den kompakte klasse, og den kan specificeres med udstyr og udvendig pynt, så bilen kan blive helt unik. Med 105 hk dieselmotor er der godt med kræfter og fin økonomi. Problemet er, at der er meget ringe plads i kabine og bagagerum, så A1 duer kun til singler eller par uden børn.

Plus:

 • Økonomisk
 • Kvik
 • Designet

Minus:

 • Meget ringe plads
 • Motorstøj under acceleration
 • Dyrt ekstraudstyr

Nyhed: Audi TT sætter nye standarder

23-09-2014: Premiere: En helt ny, lettere, hurtigere og lækrere Audi TT er præsenteret – kan du finde pengene, kan du godt glæde dig – her har du vores første indtryk. Læs artikel

Nyhed: Denne Audi kan blive et hit i Danmark

08-03-2016: Audi er klar med den nye Q2, der bliver et eksklusivt bud i den mindre klasse for højbenede biler. Læs artikel

Test af Audi RS Q3 2,5

02-01-2015: Premiere: Audi er efter årsskiftet klar med ny version af Q3. Motorerne går længere på literen, men moderne autobrems er dog stadig ikke en mulighed i Audi Q3. Læs artikel

Nyhed: Ny kraftkarl fra Audi

30-12-2014: Audi RS3 Sportback sparker 367 hk fra sig og klarer 0-100 km/t. på 4,3 sekunder. Læs artikel

Test af Audi S1

26-04-2014: Premiere: Audi S1 er køreglæde i sin enkleste form. Hestekræfter, hurtig styring og kræfter nok. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...