Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Audi A3 1,4 TFSI COD | bil.guide.dk

Ny Audi A3 kan køre på halv kraft

Vi tester Audi A3 Sportback med 1,4 benzinmotor, der selv kan frakoble to cylindre.

En tocylindret motor til en voksen Audi A3 Sportback. Det lyder af lige lidt nok, men i den nye Audi er det faktisk en vellykket kombination.

For sandheden er, at den har en 1,4 benzinmotor med fire cylindre, som med turbolader yder respektindgydende 140 hk, men som noget nyt kan motoren koble to cylindre fra under stille og rolig kørsel og dermed spare på brændstoffet.

Vi har testet bilen, og er, om ikke helt overbeviste, så i hvert fald positive over den kvikke motor og et lavt forbrug. Det bedste er næsten, at udgaven kun er 10.000 kr. dyrere end den klassiske 1,4 udgave med 122 hk, som kører kortere på literen og har knap så overlegent kraftoverskud.

Let rysten

Ideen er, at de to cylindre kobler fra ved neutral speeder og moderat hastighed - eksempelvis ved 70 km/t på landevej.

Her sætter cylindrene ud ganske ubemærket, men en mængde små vibrationer fra motoren forplanter sig i bilen. Når vi accelererer bare den mindste smule, skifter motoren over til fire cylindre igen. Det kan man mærke med et lille ryk, ikke irriterende, men alligevel lidt forstyrrende. Og man skal køre med helt jævn hastighed og uden pludselige bevægelser med speederen for at undgå, at cylindrene kobler fra og til hele tiden. Man vænner sig dog til det, og så kan man nyde den støjsvage maskine, det præcise gearskifte og den solide fornemmelse, som er en selvfølgelighed i alle Audi. Tilmed er A3 en af de mest velkørende af slagsen, som jeg har prøvet, for den er ikke så tung i sin betjening, som vi kender det fra de større modeller. Samtidig tilbyder A3 Sportback ganske udmærket plads til fire voksne og deres bagage. Testbilen er med eksklusive sportsfælge, dybsort metallak og godt med krom, så den vækker masser af opmærksomhed. Men man skal altså lige vænne sig til den nye avancerede motorkonstruktion.

Lille Audi er hurtig som Porsche

AUDI A3 1,4 TFSI COD

  • Pris: 339.038 kr.
  • Forbrug: 20,8 km/l EU-snit
  • Grøn ejerafg. 290 kr. halvårligt
  • Motor: 1,4 benzinmotor med turbo og cylinderfrakobling
  • Ydelse: 140 hk
  • Moment: 250 Nm
  • Topfart: 213 km/t
  • 0-100 km/t: 8,4 sekunder

Test af Audi A3 1,4 TFSI COD

02-06-2012: Den nye Audi A3 er en af årets vigtigste bilnyheder. Hvor god, den så er, kan du læse her. Læs artikel

Test af Audi, BMW, Mercedes og Jaguar i direktørklassen

20-10-2013: Her er det oplagte felt af direktørbiler til rundt regnet 1 mio. kr. – det bedste fra tre tyskere og en englænder. Læs artikel

Test af Audi A1 Sportback

28-10-2012: På trods af to ekstra sidedøre mangler Audi A1 Sportback plads og anvendelighed. Men lækkert design, sporty køreegenskaber og økonomisk dieselmotor trækker op. Læs artikel

Test af Volkswagen CC 1,8 TSi, Audi A5 Sportback 1,8 TFSi

16-06-2012: De ligner et par supermodeller med smalle katteøjne og nedringet kavalergang. Læs artikel

Test: Tre køreglade sparemestre på tilbud

24-05-2012: Der er priskrig i mellemklassen, og der er flere muligheder for at gøre en god handel. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...