Find mere om:
Nyhed: Denne Audi kan blive et hit i.. | bil.guide.dk

Nyhed: Denne Audi kan blive et hit i Danmark

Audi er klar med den nye Q2, der bliver et eksklusivt bud i den mindre klasse for højbenede biler.

Masser af udstråling presset sammen i et kompakt design. Sådan kan den umiddelbare oplevelse af den nye Audi Q2 beskrives.

Den højbenede model fra mærket med de fire ringe står på podiet i Genève, hvor den runder rækken af modeller som Q7, Q5 og Q3 af fra neden.

Den nye Audi Q2 lander herhjemme i 3. kvartal. Der foreligger endnu ikke noget om danske priser eller udstyr. Men hvis startpriserne lander i et fornuftigt leje, måske med en basispris på 320.000 kr., kunne den godt gå hen og blive et dansk hit. I Tyskland er der lagt op til, at den bliver en anelse dyrere end A3.

Lidt mindre end Q3

Med en længde på 4,19 meter og en akselafstand på 2,60 nærmer vi os Q3, men den nye model opleves med sin enorme singleframe-kølergrill, fladt faldende taglinje og hærdebrede C-stolpe i kontrastfarve som helt sin egen og ikke bare endnu en variant.

B972233446Z.1_20160308112839_000+G5ORLUAV.2-0.png

»Vi har udviklet Audi Q2 med et markant geometrisk designsprog, der har særlige visuelle kendetegn. På den måde får bilen sin særlige karakter i Q-familien,« siger Marc Lichte, der er designchef hos Audi og tiltrådte for halvandet år siden.

Marc Lichte har sat visse fingeraftryk på den nye model. Men han kommer dog først til at træde i fuld karakter med den kommende A8, der lanceres senere på året og følges af en A6’er i 2017.

Interiøret oser af klassisk Audi-kvalitet. En bred vifte af udstyrspakker og trim giver mulighed for at give bilen et personligt præg.

Alderen trykker i Audis luksusmini

Med den nye lommeluksus-model ruller Audi hele arsenalet af muligt ekstra- og sikkerhedsudstyr ud. Det gælder bl.a. mulighed for Audis virtual cockpit, hvor alle instrumenter er afløst af TFT-skærme, elektrisk bagklap, adaptive støddæmpere og køassistent. Som grundudstyr får Q2 dog en avanceret automatisk nødbremse, der også bremser ned ved fodgængere og virker helt fra stilstand.

Det gælder også Audis MMI skærm, der styres med dreje/trykknap på midterkonsollen, mens man kan tilkøbe en touchpad.

Ifølge fabrikken byder modellen på samme tid på en indstigningshøjde, der giver et godt overblik, mens førerens siddeposition i forhold til rattet er sportsligt lavt som i en Audi limousine. Med et bagagerum på 405 liter er der fornuftig med plads, uden at det er prangende på den front.

Stort motorudvalg

Fra start byder Q2 på valg mellem seks forskellige motorer, der yder mellem 116 hk-190 hk. Programmet omfatter en 1,0-liters trecylindret TFSI-motor og to firecylindrede motorer på 1,4 liter og 2,0 liter. Ellers er der tre firecylindrede dieselmotorer på 1,6 eller 2,0 liter at vælge imellem. Alle kan kombineres med den 7 trins S-Tronic dobbelkoblingsgearkasse, mens de største benzin- og dieselmotorer altid er i kombination med Quattro-firhjulstræk. Danskerbiler holder i kø i Genève

Progressivt styretøj er standardudstyr i alle versioner. Med det styretøj varieres udvekslingen afhængigt af ratdrejningen og bliver således mere direkte ved store styrebevægelser.

Test af Audi RS Q3 2,5

02-01-2015: Premiere: Audi er efter årsskiftet klar med ny version af Q3. Motorerne går længere på literen, men moderne autobrems er dog stadig ikke en mulighed i Audi Q3. Læs artikel

Nyhed: Audi TT sætter nye standarder

23-09-2014: Premiere: En helt ny, lettere, hurtigere og lækrere Audi TT er præsenteret – kan du finde pengene, kan du godt glæde dig – her har du vores første indtryk. Læs artikel

Test af Audi A3 SB Ambition 2,0 TDI

09-11-2013: Med automatgear og diesel-punch opleves Audi A3 Sportback som et nummer større. Læs artikel

Test af Audi A1 Sportback

28-10-2012: På trods af to ekstra sidedøre mangler Audi A1 Sportback plads og anvendelighed. Men lækkert design, sporty køreegenskaber og økonomisk dieselmotor trækker op. Læs artikel

Test af Audi A3 1,4 TFSI COD

02-06-2012: Den nye Audi A3 er en af årets vigtigste bilnyheder. Hvor god, den så er, kan du læse her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...