Find mere om:
Test: Sekskamp i Golfklassen | bil.guide.dk

Test: Sekskamp i Golfklassen

Den helt nye Kia Ceed, udfordrer sammen med den næsten lige så friske Hyundai i30, de klassiske konkurrenter som Citroën C4, Ford Focus, Opel Astra og Volkswagen Golf.

Der er Golf. Og så er der alle de andre. Sådan har det været siden 1975, da Volkswagen sendte afløseren for den legendariske »boble« på gaden.

VW ramte hole in one. Lige siden har Golf lagt navn til en hel klasse. Måske fordi den selv er klasseløs: Golf er lige så meget ikon som transportmiddel. En bil, som både bankdirektører og lærere gerne vil have holdende i indkørslen. Golf er simpelthen god smag på fire hjul.

Af samme grund er Golf et pejlemærke for konkurrenterne: Det er Golf, der skal overtrumfes, når bilfabrikker fra Europa og Asien sender nye Golf-vogne på markedet.

Kan de det, er der nemlig åbnet op for et enormt marked: Golfklassen er stadig den mest populære i Europa, fordi bilstørrelsen passer de flestes behov. Stor nok til familien, men stadig driftsøkonomisk og til at betale – også fra ny.

Samtidig sikrer den knivskarpe konkurrence, at forbrugerne får mest mulig bil for pengene. Herhjemme er køberne nok faldet på halen for de mindre mikro- og minibiler, men det er fortsat en bil i Golfklassen, som er minimum, hvis vognen også skal agere familiebil.

Vi tjekker status i klassen. Mesteren selv er klart den ældste i feltet, og en afløser kommer da også allerede i november. Men det kan vi ikke vente på, for helt nye modeller fra Hyundai og Kia byder sig til, så Golfen bliver selvfølgelig indkaldt, når Hyundai i30 og Kia Ceed udfordrer, og selvfølgelig skal vi også have tre klassikere med som Citroën C4, Ford Focus og Opel Astra.

Alle elever i Golf-klassen, der alle ønsker at overtage den aldrende VW Golfs position som klasseduks. Til formålet har vi valgt dem med mellemstore dieselmotorer, som kører langt på literen og som femdørs udgaver, da C4, som den eneste ikke fås som stationcar.

Det skal vise sig, at duksen ikke frivilligt afgiver sin plads. På falderebet viser VW Golf forbløffende styrke. Spørgsmålet er blot, hvem der gør det bedst? Find svaret i gruppetesten her.

Her er den nye klasseduks

Stadigvæk en fremragende bil

Snusfornuft med lidt spræl

Her er klassens svingmester

Komfort for alle pengene

Her trækker dieselmotoren ned 

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: Se her, om du skal lease drømmebilen

13-10-2009: Det er billigst at lease bilen. Nej, det er ej. Begge udsagn er faktisk rigtige. Det kommer an på, hvilken bil, vi snakker om. Se listerne her. Læs artikel

Test af Opel Astra GTC

20-10-2009: Opel Astra GTC er for de få, men en nytænkende panorama-forrude viser nye veje for funktionalitet. Læs artikel

Guide: Sådan er garantien på nye biler

01-09-2013: Stor forskel på mekanisk- og rustgaranti Læs artikel

Guide: Undgå de billigste brugte storfamiliebiler

20-10-2012: Familieflyttere med plads til syv personer er superpopulære som brugte, men de ældste og billigste er dårlige køb og farlige at fragte familien rundt i. For få penge ekstra, får man mere sikkerhed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...