Find mere om:
Opel Corsa på vej med ny mekanik | bil.guide.dk

Opel Corsa på vej med ny mekanik

Opel Corsa er nået til sin femte generation – og aldrig har den set bedre ud eller haft mere udstyr.

Opel Corsa har været i produktion i 32 år, og med Corsa E er den populære hatchback nået frem til sin femte genration.

Kabinen såvel som det ydre får et gevaldigt løft med lanceringen af den nye Opel Corsa. Under motorhjelmen vil der være både benzin- og dieselmotorer på bud. Opel fremhæver selv deres 1-liters 3-cylindrede turbobenzinmotor, der kan yde op til 115 hk.

Motoren, som tyskerne kalder Ecotec, er nyudviklet i et tæt samarbejde med en ligeledes nyudviklet 6-trins manuel gearkasse. De ”beskedne” tre cylindre og den forholdsvis lille slagvolumen på én liter får hjælp af en turbo og direkte indsprøjtning.

For at holde vægten nede er motoren udført i aluminium, og forbrugstallene står mål med Euro 6-kravene. Motoren fås i to effektvarianter, en med 90 hk og en med 115 hk. Begge versioner kan bryste sig af at have et højt moment tilgængeligt utrolig tidligt i omdrejningsforløbet – den nye 1-liters 3-cylindrede benzinmotor har i den nye Opel Corsa 170 Nm til rådighed allerede ved 1.800 omdrejninger.

Opels Cabriolet er gadget-lækker

6-trins automatgearkasse

På programmet har Opel også noget så konventionelt som to styk sugemotorer på henholdsvis 1,2 og 1,4 liter.

Mere relevant for de danske bilkøbere er måske dieselprogrammet, og også her er Opel klar til at levere. 1,3 CDTI kan lægges i motorrummet på Corsa E og kommer, ligesom den nye benzinturbomotor, i to effektvarianter.

Den sløveste yder 75 hk, mens der er 20 heste ekstra at hente i en 90-hestes udgave. Ved lanceringen vil Corsa med dieselmotor, 5-trins manuel gearkasse og start/stop-system have et udslip på bare 89 gram CO2 per kørte kilometer. Opel varsler, at der på sigt kommer flere nøjsomme Corsa-modeller.

B971085651Z.1_20140716173238_000+GUSEC25I.2-0.jpg

Ud over de netop nævnte 5-trins og 6-trins manuelle gearkasser vil Corsa også få to gearkasser med automatiske skift. Til at starte med er der en 6-trins automatgearkasse.

Men måske mere spændende er det, at ingeniørerne også lancerer en spritny automatisk skiftende manuel gearkasse. Ifølge Opel selv er netop denne gearkasse det perfekte kompromis mellem de komfortable skift fra en automatgearkasse og effektivitetsniveauet fra en manuel en af slagsen.

Sparsommelig Fiesta-raket

Et gevaldigt kabineløft

Opel lover, at den nye Corsa vitterlig er ny – ikke en eneste komponent i undervognen er taget med over fra den foregående Corsa D. Tyngdepunktet er sænket fem millimeter for at sikre bedre stabilitet i sving såvel som på autobahn.

Opel har adgang til en masse sikkerhedssystemer som f.eks. Lane Depature Warning System og et system, som overvåger bilens blinde vinkler for føreren.

Informationerne til mange af systemerne får den lille tyske hatchback fra et frontmonteret kamera, der ”læser” vejen. Samme kamera kan også læse fartskilte samt holde øje med, at man ikke kører for tæt på bilen foran.

Den nye Corsa har fået et gevaldigt løft i kabinedesign og kvalitet. Ud over en flot og centralt placeret 7-tommer-touchskærm i bilens midterkonsol er især også det nye rat en lækkerhed for øjnene og forhåbentlig også hænderne.

7-tommer-skærmen er førerens såvel som passagerernes vej ind til Opels infotainment-system, der kan rumme alt fra navigation, over radio til apps, som vi kender dem fra smartphones.

Test af Opel Karl Enjoy

19-10-2015: Opel Karl har en fin motor og mange kvaliteter i mikroklassen, men tilfører ikke nyt. Læs artikel

Test af Opel Astra

06-10-2015: Opels vigtigste bil er klar som 11. generation. Massagesæder og avanceret matrixlys skal lokke kunderne til at købe den nye Astra, der har tabt op til 200 kg på vægten. Læs artikel

Test af Opel Corsa

22-11-2014: Premiere: Opel er klar med en ny Corsa efter jul. Den er rummelig, virker meget helstøbt, og det indre henter inspiration fra den lille Adam. Læs artikel

Nyhed: Ny stærkere brygget mokka

22-02-2016: Opels lille Mokka får et midtvejsfacelift og ny teknologi om bord. Læs artikel

Test af Opel Karl Enjoy

05-12-2015: Kun få steder virker den billig. Motoren er bedre end forventet og bilen er støjsvag og letkørt med et godt gearskifte. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...