Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af VW Golf 2,0 TDI Highline | bil.guide.dk

Verdens bedste Golf

Den nye Volkswagen Golf er så vellykket, at man retteligt må spørge, om det kan blive ret meget bedre.


Hvad er det for en bil?

Det er ikke en hvilken som helst vogn, vi her har til test. Den nye VW Golf har netop haft premiere hos de danske forhandlere, og Golf 7, som den kaldes, er den første helt nye Golf, siden Golf 5 kom i 2003.

Golf 6 var således blot et omfattende facelift af forgængeren. Testbilen er en af de dyrere modeller, 2,0 TDI Highline, som med 150 hk dieselmotor og omfattende udstyr, koster hele 358.998 kr.

Kører den godt?

Ja, Golf 6 var en fremragende bil, og den helt nye version er bare en tand bedre til det meste. Den nyudviklede undervogn sikrer høj komfort, styretøjet er mere præcist og en lidt lavere vægt gør, at Golf nu styrer mere sportsligt rundt om hjørnerne.

Det er nærmest umuligt at opdrive et bedre kompromis i klassen – det skulle da lige være Ford Focus, som er en tand mere underholdende at age rundt i. Vi har dog et forbehold mod folkevognen. Testbilen har en avanceret bagaksel, mens de små dieselmaskiner på 1,6 liter og benzinmotoren på 1,2 l. og har en mere primitiv bagakselkonstruktion.

Hvordan er motoren?

Den 150 hk diesel er et mesterstykke ud i kraftoverskud og akustisk defensiv. Fra start flyver Golf 2,0 TDI målbevidst på langfart - som hamret af sted af Golfklubbens slagfærdigste driver. En accelerationstid fra 0-100 km/t på kun 8,6 sekunder er mere end godkendt. Sammen med et meget præcist gearskifte er bilen letkørt.

Hvad med økonomien?

På papiret kører Golfen hele 24,4 km/l – meget imponerende i forhold til forgængeren, hvor dråberne kun rakte til 20,8 km/l.

Er den praktisk?

Ja, Golf har altid været en velindrettet bil med god plads og rum til bagage. Den nyeste har et større bagagerum end forgængeren, mens det er sværere at fornemme, at der angiveligt skulle være lidt bedre plads til lange ben på bagsædet. En lille ekstra rude ved A-stolpen er med til at sikre en bedre rumfornemmelse, mens kvaliteten ikke virker bedre end i den fremragende Golf 6.

Hvordan er førerpladsen?

Der er storartet overblik fra kabinen hele kompasset rundt, og inde på de velvoksne forsæder er der rigtig rart at være. Både stole og rat kan justeres i længden og højden, så både små og store finder sig godt tilpas.

Der er godt med udstyr her i Highline – 16 tommer letmetalfælge, multifunktionslæderrat og sportssæder.

Er der bedre alternativer?

Tja ikke, hvis prisspørgsmålet ikke er afgørende. Golfen her er klart den bedste bil i den lille mellemklasse med kraftige dieselmotorer og kan ganske givet også få visse firmabilister til at downsize fra en Passat. Men den beskatningsmæssige værdi for en Passat er ikke ret meget højere.

For dem, som selv køber deres bil er en tilsvarende Ford Focus 2,0 TDCi Titanium 55.000 kr. billigere.

VW Golf 2,0 TDI Highline

  • Pris: 359.000 kr. plus levering
  • Beskatningsmæssigt grundlag: 327.000 kr.
  • Forbrug: 24,4 km/l (EU-snit)
  • Halvårlig grøn ejerafgift: 1.000 kr.
  • Motor: Firecylindret dieselmotor på 2,0 liter
  • Ydelse: 150 hk/3500 omdr.
  • Moment: 320 Nm/ 1750 omdr.
  • Topfart: 216 km/t
  • 0-100 km/t: 8,6 sek.
  • Den nye VW Golf er den bedste bil i klassen. Men her i testversionen 2,0 TDI Highline er prisen vel høj, trods alle bilens talenter.

Test af VW Golf 1,4 TSI DSG

20-10-2012: Vi giver den sjældne topkarakter, seks JP-stjerner af seks mulige, til den nyeste fra Volkswagen. Læs artikel

Test af VW Polo 1,0 MPI

11-09-2014: Bag et trist design gemmer sig avanceret teknik og nye motorer i faceliftet VW Polo. Læs artikel

Test af VW Polo 1,2 TSI Highline 110

02-08-2014: Faceliftet VW Polo er blevet en stor lille bil – og byder på åbenlyse Golf-kvaliteter. Læs artikel

Test af VW Polo 1,0

07-05-2014: Premiere: Faceliftet VW Polo ligner næsten sig selv, mens teknik og komfort er forbedret voldsomt. Nye basismotorer imponerer med såvel benzin- og dieseldrift Læs artikel

Test af Skoda Octavia 1,2 TSi Ambition, VW Golf 1,2 TSi Startline

13-05-2013: Den nye Skoda kører lige op med VW Golf og vinder på plads og motorkraft, viser den første test. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...