Find mere om:
Nyhed: Kia ruller sig ud i en ny.. | bil.guide.dk

Nyhed: Kia ruller sig ud i en ny klasse

Det koreanske mærke viser den endelige version af Niro, som er en ny højbenet hybridbil.

Optakten har været lang. Men det handler også om mere end ren teknik, når Kia nu snart lancerer hybridbilen, Niro. Den signalerer sammen med Ioniq fra søsterkoncernen, Hyundai, at det koreanske mærke er med fremme i skoene i disse år, hvor hybridbilerne rulles ud med stor fart i Europa.

Modellerne, hvor typisk en benzinmotor spiller sammen med et batteri og en elektrisk motor, strækker nemlig dråberne ekstra meget.

Mens Ioniq kommer som en tre-i-ener med benzinmotor, som hybrid og plug-in hybrid, der kan lades op i stikkontakten, lanceres Niro i første omgang som hybrid til efteråret, mens en plug-in hybrid formentlig følger i 2017. En ren benzin- eller dieseldrevet model er der officielt ikke planer om.

B972230883Z.1_20160304131309_000+G7NRH4RC.2-0.jpg

Bred appel

Den 4,36 meter lange Niro placerer sig i en mellemklasse, hvor ikonet Nissan Qashqai også huserer. Den appellerer dog bredt, lyder det fra Lene Mejdal Iversen, der er pressechef hos den danske Kia-importør.

»Vi skæver selvfølgelig til Toyota, som har succes med deres hybridmodeller, fremtiden peger i det hele taget hen mod hybrid og plug-in hybridbiler. Så Niro retter sig mod bilister, der kan se fordele her. Men også ældre bilister, som kan have gavn af den høje indstigning er i målgruppen,« siger hun.

Langt på literen

Toyota har afsat mange Auris og Yaris hybrid, som på papiret har en brændstoføkonomi på op mod 28,6 km/l og 30,3 km/l.

Den udfordres dog ofte af motorvejskørsel, hvor batteriet ikke er til nogen hjælp.

Kia Niro drives af en 1,6-liters GDI benzinmotor på 105 hk, som spiller sammen med en elmotor på 32 kW (44 hk). De giver til sammen en systemydelse på 141 hk.

Hybridbilerne indtager firmaklassen

Det teoretiske brændstofforbrug ligger på 28-29 km/l. Kræfterne overføres ved hjælp af en sekstrins automatgearkasse med dobbeltkobling. Det bliver interessant at prøve af i praksis.

Plug-in-hybrid-teknologien hos Kia debuterer i den store Optima sidst på året. Det sker med en 2,0-liters GDI motor på 156 hk som drivkraft, hjulpet af en elmotor på 50 kW(68 hk). Det giver en samlet systemydelse på 205 hk.

Optima plug-in-hybrid kan køre 54 km på ren strøm. Den har et forbrug, der hedder godt 59 km/l efter den noget teoretiske New European Driving Cycle, der skal tages med mere end et gran salt.

Den danske Kia-importør har endnu ikke priser for Niro hybrid eller Optima plug-in-hybrid.

Travlt år for Kia

De lanceres i et travlt år for Kia, som herhjemme byder på lanceringen af den nye Sportage i foråret, mens Carens får et facelift til efteråret.

Den får en klassisk make over med en opgraderet front og bagende med ny kølergrill, kofangere og spoilere.

Kedelige hybrider? Ikke her ...

Mens nye aluminiumsfælge, sædebetræk og sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse og alarm for blinde bliver muligt.

Vi forventer snart at kunne bringe de første køreindtryk af Sportage, som er søstermodel til Hyundai Tucson, der netop er introduceret herhjemme. Begge lander i den øvre del af boomende crossover-klasse.

Motorer

Nye muligheder

  • En lang række bilfabrikker lancerer i disse år hybrid- eller plug-in-hybridmodeller.
  • I en hybrid hjælper et batteri og en elmotor bilens fremdrift og sparer dermed på brændstoffet. Batteriet oplades bl.a. med bremseenergi.
  • I en plug-in-hybrid kan du lade bilen op i stikkontakten og køre som i en elbil, indtil batteriet er tomt, og benzinmotoren tager over. Hvis du har kort vej til arbejde, kan du i princippet køre ud og hjem på ren el.
  • Alternativt kan eldriften bruges ved køkørsel, i bymidtet eller parkeringshuse. Batteriet kan lades op ved kørsel.

Nyhed: Kia vil vippe Toyota Prius af pinden med denne nye hybridbil

07-01-2016: Det koreanske mærke er snart klar med den nyudviklede hybridbil, Niro, som skal være helt sin egen. Læs artikel

Test: Kassebilerne kommer

20-10-2009: En sværm af funky, farverige og firkantede biler er på vej. Læs artikel

Nyhed: Ny Sportage til angreb i SUV-klassen

15-02-2016: Kia klar med den nye Sportage, som har navigationsanlæg, bakkamera og alarm for vognbaneskift med i basismodellen fra 300.000 kr. Læs artikel

Guide: Hvilken familiebil skal du vælge?

06-12-2014: Hverdagsliv: Hvad er mest praktisk; en stationcar, en mpv eller en crossover? Vi lader en ergoterapeut vurdere familie-alternativerne. Læs artikel

Test: Minitest: To hybrider og en dieselsparer

14-11-2012: Små hybridbiler byder sig til. Senest er det Toyota Yaris Hybrid, som har fået vind i sejlene. Her er en kvik sammenligning med Honda Jazz Hybrid og et alternativ, Kia Rio Eco Plus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...