Find mere om:
Kias firmabil springer ud som stationcar | bil.guide.dk

Kias firmabil springer ud som stationcar

Kias bud i firmabilsklassen nu klar som stationcar, der lander herhjemme til efteråret.

Intet firmabilsalg uden en stationcar. Sådan er markedet i Europa. Og derfor kommer Kia nu også med en sådan sag, der skal supplere den nye Optima sedan.

Den mere rummelige Optima Sportswagon, som står på motorshowet i Genève, ser harmonisk ud, og den rummer pæne 553 liter med bagsædet på plads. Det er 48 liter mere end i sedanen.

Med sine sine 4,86 meter matcher den sedanen i længde, men den er en halv centimeter højere for at skabe mere plads i bagagerummet.

Det danske modelprogram baseres på den 1,7-liters diesel på 141 hk, der lanceres sammen med sedanen i løbet af foråret, mens begge modeller kommer som plug-in-hybrider i slutningen af 2016. Optima med den 2,0- liters benzinmotor på 163 hk kommer ikke til Danmark, mens en hidsig 2,0 GT og en ydelse på 245 hk lander senere – som både sedan og stationcar. De kan også fås i GT-line versioner med trimmet, men mindre motorkraft.

Meget sikkerhedsudstyr

Med stationcaren ruller Kia hele pakken af sikkerhedsudstyr ud som automatisk nødbremse, der også kan registrere fodgængere og virker op til 80 km/t., vejskilteaflæser, linjevogter, advarsel for blinde vinkler, automatisk skift mellem nær- og fjernlys samt bakalarm for krydsende trafik.

Sedanen starter i dag ved godt 330.000 kr. for den billigste model, mens syvtrins automatgearkasse med dobbeltkobling er 30.000 kr. dyrere. Her er en stationcar typisk 15.000-20.000 kr. dyrere end sedan-versionerne.

Her er årets 10 bedste firmabiler

Udstyrsniveau eller danske priser er ikke forhandlet på plads endnu. Det er dog de beskatningsmæssige værdier ved erhvervsleasing, som er mest interessante. Og de er endnu ikke på plads for sedanen.

Nyhed: Flere nye udfordrere i firmaklassen

05-09-2014: Ny Mercedes C-klasse, Kia Optima og faceliftet Peugeot 508 følger Passat og Mondeo. Læs artikel

Test af Audi, Mercedes, VW og Kia i downsizing-klassen

19-10-2013: Mercedes eller Audi? Eller måske en Golf med det hele? Den nye downsizing-klasse skaber helt nye muligheder for en forfriskende firmabil. Her sammenligner vi fire af de mest oplagte bud. Læs artikel

Test af Kia Optima 1,7 CRDi

25-11-2015: Premiere: Kia Optima gør entre i firmaklassen med syv års garanti, masser af udstyr og god komfort. Den er dog oppe mod en ekstrem hård konkurrence. Læs artikel

Test af Kia Ceed 1,6 CRDi Collect

12-09-2014: Kia Ceed SW er stadig en solid stationcar, som i øjeblikket sælges med meget udstyr. Men konkurrenterne presser sig på. Læs artikel

Nyhed: Bagdelen er en fordel

20-06-2014: Mercedes C-klasse stationcar er større og mere ungdommelig, men vokser kun beskedent i bagagerummet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...