Find mere om:
Audi viser Tesla-dræber | bil.guide.dk

Audi viser Tesla-dræber

I løbet af tre år er Audi klar med den elektriske Q6 e-tron, som skal gå efter Tesla S og Tesla X.

Der blev angiveligt mumlet i krogene på direktionsgangene hos Audi i Ingolstadt, da det gik op for ledelsen, at Tesla havde ramt noget stort med den elektriske S-model.

Det satte sloganet om ”Vorsprung durch technik” under tryk hos de tyske diplomingeniører, som gerne ville have været først på banen.

Men nu slår Audi igen med en elektrisk SUV-crossover, der placerer sig mellem Q5 og Q6, og som bliver vist i konceptudgaven, Audi e-tron quattro concept, på det kommende IAA-motorshow i Frankfurt.

Sportslig crossover

Den nye sportslige crossover, der lanceres om tre år, vil få en rækkevidde på 500 km, hvilket matcher den store Tesla S-limousine og den kommende Tesla X-crossover.

B972062925Z.1_20150824140847_000+GQJN9OOF.2-0.jpg

Ifølge Auto, Motor & Sport-bladet skal der bygges 45.000 stk. af modellen, som formenlig døbes Q6 e-tron, om året, og prisen i Tyskland bliver 65.000 euro, hvilket svarer til en Tesla S eller en veludstyret Audi Q7 på hjemmemarkedet. En stor del forventes dog at blive eksporteret til USA, hvor der i fjor blev solgt 25.000 elbiler.

Q6 e-tron, som får batterier fra det koreanske firma LG Chem kan formentlig klare paradedisciplinen 0-100 km/ t. på under fire sekunder – nogenlunde som en gennemsnitlig Tesla S. Topfarten bliver på cirka 200 km/t.

Størrelsesmæssigt matcher modellen Audi A6, men en række komponenter som luftaffjedring og assistentsystemer deles med den næste Q5-generation. Den drives af to elmotorer på bagakslen og en på forakslen.

Kraftigere versioner

Batterier og motor leverer ifølge bladet, hvad der svarer til 360 hk, men Audi pønser også på en kraftigere R-tron med 435 hk og en endnu vildere RS–model med 700 hk.

Med en batteripakke på 650 kg lander den store Q6 e-tron dog også på anseelige 2,5 ton.

R8 e-tron varsler nye tider for Audi

For at mindske luftmodstanden vil karrosseriet automatisk sænke sig ved 80 km/t., ligesom en bagspoiler og diffusere under bagkofangeren justerer sig efter farten.

Audi overvejer tilsyneladende også versioner med hybriddrift eller benzin- og dieselmotorer.

Nyhed: Her er VW’s nye design

20-01-2015: Konceptbilen VW Cross Coupé viser glimt af den næste Touareg – og mærkets kommende designlinje. Læs artikel

Nyhed: Her er Audis elektriske bybil

07-09-2011: Konceptbilen Audi A2, der vises frem på udstillingen i Frankfurt, har kun ét gear og elmotor. Læs artikel

Nyhed: Tysk baby-SUV med charme

07-07-2016: Audi har skruet en gedigen crossover sammen. Det er et stærkt design kombineret med den luksus, som vi kender fra de dyrere minier. Q2 er på vej til Danmark – her er de første indtryk. Læs artikel

Nyhed: Kinesisk smugkig på ny kæmpe-VW

08-05-2016: Volkswagen satser i Kina og viser en næsten færdig Touareg på bilshow i Beijing. Læs artikel

Nyhed: Her er VW’s mini-Tiguan

14-03-2016: Konceptbilen T-Cross viser, hvordan en kommende højbenet Polo-konkurrent til Renault Captur kan tage sig ud. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...