Find mere om:
Nyhed: Denne fremtidens BMW kan det hele | bil.guide.dk

Nyhed: Denne fremtidens BMW kan det hele

Den dramatiske fremtidsvision BMW Vision Next 100 viser en bil, der både kan være en ”drivers car” og et rullende kontor.

Hvad gør du, hvis du lever af at skabe biler i den dyre ende, der har køreglæde som dna, mens verden er på vej mod selvkørende biler, der bare skal fragte dig fra A til B?

BMW har et bud, der er vist i anledning af, at mærket har rundet de 100 år og meget gerne vil være med de næste 100 år også.

Midlerne hedder smækkert premium-design og biler, der kan skræddersys til den enkelte og skifte karakter, så køretøjet det ene øjeblik er en køremaskine og det næste en rullende dagligstue eller et kontor. BMW Vision Next 100 omsætter tankerne, der ligger i en fremtid, der måske ikke er så fjern endda.

19 bil Fremtidsmonster 2 Harald Krüger (2).jpg

Her er der udsigt til storbyer med langt flere mennesker end i dag, men også flere selvkørende biler.

»I fremtiden er der en ting, som der helt sikkert vil være mindre af, nemlig tid. Derfor vil connectivitet være overalt i folks liv, og det er her, vi ser nye muligheder for premium-mobilitet,« lyder det fra Harald Krüger, der er bestyrelsesformand for BMW.

Forvandlingskugle

Konceptbilen er gjort til et coupélignende køretøj, der kan tilpasses føreren helt. Her er lagt op til, at man i selv-køre-indstilling booster motoren og får anvist den hastighed, styrebevægelser og ideel-linjer, der gør køreoplevelsen så medrivende som muligt.

SUV – den sporty og praktiske bil

I den selvkørende indstilling forsvinder rat og midterkonsol, og sæderne drejes mod hinanden. Den opsætning er ikke urealistisk, mener Adrian van Hooydonk, chefdesigner hos BMW

»Hvis du som designer har evnen til at forestille dig noget, er det ikke urealistisk, at det bliver virkeligt,« siger han.

Instrumenteringen foregår med 3D-signaler, mens sensorer tillærer sig de ombordværendes vaner. BMW har vist, at mærket er langt fremme med nye typer interaktiv instrumentering, hvor funktionerne styres med håndbevægelser. Det blev vist på den store elektronikmesse i Las Vegas, hvor en i8 var udstyret med bevægelsesstyret betjening. Der er ingen oplysninger om motorbestykningen i konceptbilen.

Nyhed: BMW genopfinder klassiker

31-05-2016: 2002 Hommage Concept er skabt som en hyldest til ikonet BMW 2002, som blev lanceret for 50 år siden. Læs artikel

Nyhed: Sådan ser bilen ud om 100 år (måske)

29-04-2016: Den ser vild ud. Men den er god nok. Og dette er et seriøst gæt på, hvordan en bil kan se ud i år 2116. BMW Next 100 Years Concept hedder den – fordi den kigger 100 år frem. Og jo, bilen kan køres, men den kan også køre selv. Gæt på, hvilken motor den har. Læs artikel

Nyhed: Vink eller tal til din bil

03-02-2016: Instrumenter, som styres med bevægelser eller tale, er det helt store på elektronikmessen i Las Vegas, og teknologien kommer snart til os. Læs artikel

Nyhed: BMW 3-serien skyder ryg

01-05-2013: Den nye X4 crossover byder både på elegance og her-kommer- jeg-attitude. Læs artikel

Nyhed: BMW's elbil på gaden om et år

22-03-2012: BMW planlægger lancering af sin eldrevne konceptbil i3 til næste år. i8 lanceres senere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...