Find mere om:
Store biler til et stort land | bil.guide.dk

Store biler til et stort land

Citroën viser koncept for Mercedes S-klasse konkurrent, mens Audi løfter sløret på forlænget A8 til især det kinesiske marked.

Riget i midten er ikke alene verdens hurtigst voksende bilmarked. Det er også her, hvor de store bilkoncerner finder en hastigt voksende kundegruppe af superrige, der selvfølgelig skal køres standsmæssigt i lange limousiner med chauffør.

Der giver grobund for nye varianter af kendte modeller. Og det er helt klart baggrunden for, at Citroën nu viser konceptbilen Metropolis, der er en superlimousine på 5,3 meter, som placerer sig i Mercedes S-klasse-ligaen.

Bilen, der udstilles på den franske pavillon på den kommende verdensudstilling i Shanghai, som begynder 1. maj, udstråler både elegance og muskler. Her sender fronten med sin drageformede grill klare signaler til Kinas historie, mens kendere af det franske mærke især vil nikkende genkendende til den lille baglygte, der har referencer til den historiske Citroën DS.

Under huden drives Metropolis, der er en hybridbil, af en V6 – benzinmotor på 272 hk og en elmotor med en ydelse, der svarer til 55 hk. Den har selvfølgelig hydraktiv væskeaffjedring.

Kontrol fra bagsædet

Verdensudstillingen starter få dage efter det store kinesiske motorshow i Beijing, hvor BMW efter alt at dømme viser en forlænget 5 serie, VW disker op med en faceliftet Phaeton, og Audi præsenterer den forlængede udgave af den ny A8’er.

Den godt 5,3 meter lange A8 lanceres med den store 6,3 liters W12- motor på 500 hk. Modellen leveres med forlængede bagdøre og bagsæder, der kan indstilles elektrisk. Bagsædepassagerens position understreges af, at sæderne her også er opvarmede og ventilerede, og at man med en kontakt kan skubbe de forreste sæder frem ad, hvis man mangler plads.

Passageren på højre bagsæde kan også blive masseret af små luftpuder, smide de trætte konvolutter op på en eljusterbar fodstøtte, dykke ned i et træ- og læderbeklædt køleskab eller orientere sig på to 10 tommers integrerede skærme. Bilen kan bl.a. også leveres med det nye topsystem fra B&O med 19 højttalere.

Der er sandelig sket meget siden formand Maos dage.

Nyhed: En ny Citroën til præsidenter?

30-03-2012: Citroën-konceptbilen fra verdensudstillingen i Shanghai rykker måske tættere på. Læs artikel

Nyhed: Her er den genfødte Citroën Mehari

15-09-2015: Konceptbilen Citroën Cactus M har kraftig inspiration fra den originale Mehari. Læs artikel

Nyhed: BMW klar med afløser for 6'eren

21-09-2010: På biludstillingen i Paris præsenterer det tyske mærke også håndfri åbning af bagklappen. Læs artikel

Nyhed: Citroën vil tilbage til de frække 80'ere

05-02-2010: Citroën DS3 er en forførende lille sag, som vækker herlige minder om Peugeot 205 GTI. Læs artikel

Nyhed: Her er kandidaterne til årets europæiske bil

03-11-2009: Toyotas lille bybil iQ er bl.a. oppe mod E-klassen fra Mercedes, når det gælder titlen som årets bil i Europa. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...