Find mere om:
Nyhed: En Mini skabt til deleøkonomi | bil.guide.dk

Nyhed: En Mini skabt til deleøkonomi

Mini Vision Next 100 er en kamæleon, der skal være sjov at køre, er selvkørende efter behov, og som ændrer sig efter forskellige føreres ønsker.

Forestil dig en bil, som kan ændre farve, interiør og køreopsætning efter, hvad du ønsker. Men som også er helt selvkørende, deles af mange mennesker og ændrer sig efter din opsætning, når den er på vej til dig. Sådan en bil har Mini skabt med konceptbilen Mini Vision Next 100, som er et af de mest ekstreme bud på, hvad fremtiden kan bringe inden for få år.

Modellen præsenteres af BMW-koncernen, som har vist tilsvarende modeller for BMW og Rolls-Royce. Minien er dog det ultimative svar på den nye deleøkonomi, hvor ingen ønsker at eje en bil, men alle alligevel gerne vil køre i noget personligt, og som mange bilfabrikker tror er lige om hjørnet.

Denne fremtidens BMW kan det hele

Kan genkende føreren

Minien, der er elektrisk, har en nærmest transparent overflade med en tynd, sølvagtig belægning, der altså kan skifte farve, når føreren nærmer sig.

B972326637Z.1_20160628083502_000+GBEU3SIJ.2-0.jpg

Rattet, som man stadig kan få brug for, når man selv skal overtage styringen af bilen og have sjov, kan helt elektronisk flytte side eller placeres i midten som et signal om, at nu skal bilen køre autonomt. Det giver også nemmere ind- og udstigning. Ligesom man med en anden indstilling kan få sin almindelige Mini til at køre og reagere som en sportslig Cooper. Pladsen er udnyttet optimalt og med færre sikkerhedszoner end i dag. Det er ikke nødvendigt, for de fremtidige biler kører aldrig galt, lyder det.

Mini gør meget ud af, at køreoplevelsen er intens, fordi man ikke skal forholde sig til så mange instrumenter og kan få frit udsyn til himmel og vej. Instrumentbordet er bredt ud over forruden og er stemmestyret. Men når det er nødvendigt, klarer bilen de kedelige ting som selv at finde en opladestation, køre til rengøring og finde en p-plads eller næste bruger. Mini med maks. bling-bling-effekt

Danske Anders Warmning, som er designchef for Mini, forklarer baggrunden.

»Mini Vision 100-konceptet viser, hvor unik Mini-verdenen kan se ud i fremtiden. Køreoplevelsen forbliver den følelsesmæssige hjørnesten, omringet af grænseløse servicemuligheder,« siger han.

Nyhed: Her er elbilen, der får Tesla se gammeldags ud

03-05-2016: Kinesisk tech-gigant viser konceptbil, der på sigt vil udkonkurrere Tesla. Læs artikel

Nyhed: Denne fremtidens BMW kan det hele

21-03-2016: Den dramatiske fremtidsvision BMW Vision Next 100 viser en bil, der både kan være en ”drivers car” og et rullende kontor. Læs artikel

Nyhed: Vink eller tal til din bil

03-02-2016: Instrumenter, som styres med bevægelser eller tale, er det helt store på elektronikmessen i Las Vegas, og teknologien kommer snart til os. Læs artikel

Nyhed: E-tron quattro viser fremtidens Audi-design

15-01-2016: I efteråret blev Audi e-tron quattro vist for første gang som en ren elbil. Og nu er samme bil klar i en ny udgave, denne gang som brintbil med navnet Audi h-tron quattro. Fremtidsteknik står i kø. Læs artikel

Nyhed: Endelig: Sløret løftet for Tesla-konkurrent

05-01-2016: Batmobil-lignende køretøj fra Faraday Future giver hint om en hel serie af nye elbiler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...