Find mere om:
Nyhed: JP i Beijing: Kinesisk smugkig på ny.. | bil.guide.dk

Nyhed: JP i Beijing: Kinesisk smugkig på ny kæmpe-VW

Volkswagen satser massivt i Kina og viser en næsten færdig Touareg på det enorme bilshow i Beijing.

BEIJING

Kina er det største marked for Volkswagen, og kineserne er ligeså vilde med SUV- og de lidt mindre crossovere som europæerne. Derfor har Volkswagen netop vist en forsmag på næste års helt nye VW Touareg på biludstillingen i Beijing, hvor synet af en Volkswagen er mere almindeligt end en kineser på en cykel.

Under navnet T-Prime Concept GTE er der tale om et meget konkret indblik i den nye Touareg, der vokser betragteligt, så den nu strækker sig over mere end fem meter, mens den samtidig bliver lavere og bredere end i dag. En kraftigt hældende taglinje bidrager til et mere sporty look.

Tiguan 3.jpg

Fronten er næsten et kapitel for sig, for den virker bombastisk som den kinesiske mur med markante tværgående ripper i krom og udstrakt brug af LED-lys - bl.a. i kofangeren genkender vi den karakteristiske C-formede lygte fra VW’s el- og plug-in modeller. Det er en klar henvisning til konceptbilens teknik, der er af plug-in-typen, her med en 252 hk benzinmotor på 2,0 liter og en elektromotor, der yder 100 kw.

I alt er der 381 hk at gøre godt med, og det skulle række til en topfart på 224 km/t., mens en sprint fra 0-100 km/t. kan overstås på kun seks sekunder. Den meget teoretiske forbrugsangivelse, der gælder alle plug-in-biler er her på 37 km/l, mens det er mere interessant, at rækkevidden på ren el er på 50 km og altså dermed matcher den markant lettere VW Passat GTE, der netop er lanceret herhjemme.

SUV – den sporty og praktiske bil

Showbilen her i Beijing er aflåst, men vi sneg os alligevel til et kig ind i bilen, og det er spændende sager. Volkswagen lover nemlig et helt nyt betjeningskoncept, der består af to enorme farveskærme på hhv. 12 og 15 tommer og en ny måde at installere skærme på skulle få mennesket i centrum, lover man. Hvordan det fungerer, må en senere test afsløre, men det er i hvert fald slut med klassiske trykknapper i fremtidens Touareg. 

Showbilen har kun to separate bagsæder, men det er sikkert, at vi kan forvente tre siddepladser med mulighed for at vælge to ekstra sæder, så der i alt er syv sæder.

touareg 2.JPG

T-Prime Concept GTE har firehjulstræk og otte-trins automatgearkasse, der er integreret med bilens elektromotor.

Volkswagen vil endnu ikke sige noget om, hvornår vi helt præcist kan forvente, at den nye Touareg lander på markedet, men tyske medier forventer en lancering i slutningen af 2017.

Fremtidens Touareg er konstrueret på en helt ny platform, som den deler med de nye Audi Q7 og Bentley Bentayga, men også en ny Porsche Cayenne. Dermed kan vi forvente, at Touareg vil holde vægten nede i stil med den nye Audi Q7.

Stor guide: Her er de bedste og værste køb i Passat-klassen

Tyske Auto Bild har et bud på det endelige motorprogram, som i den nuværende model er tyndet gevaldigt ud og i dag kun består af en tre-liters diesel. Bilbladet forventer fortsat en sekscylindret diesel, formentlig med 270 hk, derudover en sekscylindret benziner med omkring 330 hk og selvfølgelig plug-in hybriden som i konceptbilen.  Samtidig spekuleres der også i, at der kan komme firecylindrede motorer.

Den kommende Touareg kommer til at sidde på toppen af et VW-program med i alt fem SUV/crossovermodeller, der er under udvikling og som vi allerede har set den nye Tiguan som en del af. Alene næste år kommer der to helt nye crossovere.

Nyhed: Her er VW’s nye design

20-01-2015: Konceptbilen VW Cross Coupé viser glimt af den næste Touareg – og mærkets kommende designlinje. Læs artikel

Nyhed: Kinesisk smugkig på ny kæmpe-VW

08-05-2016: Volkswagen satser i Kina og viser en næsten færdig Touareg på bilshow i Beijing. Læs artikel

Nyhed: Her er VW’s mini-Tiguan

14-03-2016: Konceptbilen T-Cross viser, hvordan en kommende højbenet Polo-konkurrent til Renault Captur kan tage sig ud. Læs artikel

Nyhed: VW viser ny toplimousine

04-05-2015: Nyt stiligt VW-koncept antyder den næste Phaeton og fremtidens VW-design. Men den store limousine kommer måske kun i Kina. Læs artikel

Test: Sport til fremtiden

06-02-2009: Ikke alene er VW's nye cabriolet en rigtig smuk 'eyecatcher'. Den er også politisk korrekt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...