Find mere om:
Nyhed: Muskelbiler vises frem i Detroit | bil.guide.dk

Nyhed: Muskelbiler vises frem i Detroit

Cadillac præsenterer en ny konceptmodel, Ford en heftig Mustang, og BMW viser sin nyeste Z4-model på biludstillingen.

Elektriske løsninger er måske mere politisk korrekt, men flere af de store bilfabrikker har alligevel valgt at vise nogle af de muskelsvulmende modeller frem på den forestående biludstillingen i den amerikanske bilby Detroit.

North American International Auto Show er det officielle navn for udstillingen, der dog er mere kendt som Detroit Auto Show. Udstillingen slår portene op i Cobo Center fra 11. januar.

Til den tid vil Cadilllac bl.a. præsentere en ny konceptmodel. Men hvad det bliver, må de bilinteresserede foreløbig vente på. Cadillac har i tidens stil kun frigivet et billede af en lygte, mens resten først afsløres i Detroit.

Cadillac coupé

Mærkets kunder kan til gengæld stifte bekendtskab med 2011-udgaven af CTS Coupé-modellen, der vil være ude ved forhandlerne i løbet af foråret 2010. Der er tale om en luksuspræget coupé, der blev præsenteret som konceptbil på udstillingen i 2008.

CTS Coupé baserer sig på sedanudgaven af CTS, men coupe-udgaven er 5 centimeter lavere og 5 centimeter kortere, og det er da også kun få dele, der går igen i de to modeller.

CTS Coupé-udgaven vil som standard blive leveret med en 3,6 liters V6 benzinmotor med direkte indsprøjtning og 304 hk og med en seks trins manuel gearkasse. Der kan også leveres en 3,6 liters V6 dieselmotor med samme antal hestekræfter. Automatiske gearkasser med seks trin er ekstraudstyr.

Men CTS V Coupé hedder den heftige udgave med en V8 motor på 6,2 liter og 556 hk. Det er Cadillacs hidtil kraftigste motor.

Voldsom Mustang

Endnu flere kræfter er der i Ford Mustang GT, som også vises frem i Detroit. Den 5,0 liters V8-motor leverer 412 hk. Bilen kan leveres med enten seks manuelle gear eller med en automatisk gearkasse med seks trin. Det ventes, at den kraftfulde model kan accellerere fra 0-100 km/t på fem sekunder.

Den nuværende Mustang GT har en 4,6 liters V8-motor med 315 hk.

BMW viser Z4

Det tyske mærke BMW har bl.a. valgt at vise den nye Z4 sDrive35is frem i Detroit sammen med BMW ActiveHybrid 7 og BMW ActiveHybrid X6.

BMW Z4 sDrive35is leverer takket været dobbelt turbo 340 hk, og momentet er på 450 newtonmeter. Accellerationen fra 0-100 km/t er overstået på 4,8 sekunder.

Læs også: U.S. Muscle hitter

Nyhed: Sidelæns i en Ford Mustang

05-11-2010: Tour har sat verdens hurtigste Mustang i stævne på en af verdens hurtigste baner, den legendariske Goodwood Motor Circuit i det sydlige England. Det blev en tur uforglemmelig tur, der mest foregik sidelæns. Læs artikel

Nyhed: Kamp på det glatte lag

28-01-2011: Banen er vandet, og der er dækket op til test af baghjulstræk i forhold til forhjulstræk. Læs artikel

Nyhed: Elbiler på vej

20-03-2009: Hvordan realiteterne bliver, er stadig usikkert for nogle - mens andre fabrikanter har helt konkrete elbilplaner. Læs artikel

Nyhed: Disse biler kan blive klassikere

18-11-2008: Biler købt primært til transport er næppe værd at samle på. Køreglæde og eksklusivitet er afgørende faktorer, hvis en bil skal blive en såkaldt klassiker. Læs artikel

Nyhed: Brutal brølabe fra BMW

21-10-2015: Den hurtige BMW M4 GTS med 493 hk er en opvisning i avanceret teknologi som vandindsprøjtning og superflade OLED-lygter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...