Find mere om:
Firmabilfolket vil have luksus | bil.guide.dk

Firmabilfolket vil have luksus

Audi A4 er kåret til Businessbilen 2011 og afliver myten om, at kun tørre tal bestemmer.

Audi er for længst blevet et must-have-mærke. Ikke mindst i firmabil-kredse. Og nu er Audi A4 netop kåret til Årets Business Bil 2011. Det er atter de handelsrejsendes organisation Business Danmark, der står bag kåringen sammen med Bilavisen.

Kåringen, der var den femte af sin slags, afliver nu myten om, at firmabiler blot skal være anonyme arbejdsheste, der klarer dagens dont uden at kny. For end ikke den samfundsøkonomiske smalhals har slukket firmabilisternes drømme om luksus på landevejen.

Sædvanligvis er det nemlig de lidt billigere modeller, der vinder, men i år havde juryen, hvoraf halvdelen var kvinder, næsten alle Audi A4 2,0 TDI Avant med 136 heste som favorit. Panelet faldt for Audiens teknik, dens design og dens evner som trofast og behagelig ledsager på landevejen. Kravet til alle deltagende biler var, at de skulle køre mindst 18 km/l. Audien lå med et forbrug på 20,8 km/l i den pæne ende af feltet.

Overraskende valg

Vinderbilen koster dog over 450.000 kr. Og selv om den med rabat kan fås til små 400.000 kr. i beskatning for firmabilisten - svarende til en månedlig udgift på 4.600 kr. - overrasker valget alligevel initiativtageren til kåringen, Børge Agerbæk, trafikpolitisk formand i Business Danmark.

»Audien er en fantastisk lækker bil, der dog ligger lige i overkanten af, hvad sælgerne må købe bil for, men tendensen er klart, at de vælger stadig større og mere lækre modeller. Eventuelt som let brugt bil for at få økonomien til at hænge sammen,« siger Børge Agerbæk.

Det er femte år i træk, at kåringen finder sted, men første gang, at Audi løber med sejren.

Kåringen giver også landets professionelle bilister bredere forståelse for deres vigtigste arbejdsredskab, bilen, hvor arbejdsmiljø og ergonomi skal være i orden. Som noget nyt i år målte eksperter i arbejdsmiljø fra firmaet CRECEA også støjniveau, støv og luftkvaliteten i bilerne.

»Grundlæggende er indeklimaet ikke afgørende for valg af bil i denne test. Der er ingen, der skejer ud. De er alle gode og ligger på et godt niveau,« siger Jan Krüger, der er ingeniør og arbejdsmiljørådgiver ved CRECEA.

Han var især imponeret over bilernes støjsvage kabiner. Til gengæld kan udstyr som glastag give gener på grund af varmestråling.

Mere støj end anbefalet

Støjen i de testede biler under kørslen ligger på 65 decibel. Det er en halv gange højere end det anbefalede støjniveau på 40-45 decibel i kontormiljøer, men langt fra støjgrænsen på 80 decibel, hvor man bør bruge høreværn.

Vinderbilen blev udpeget af otte erfarne firmabilister, to motorjournalister og de to ingeniører fra arbejdsmiljøkonsulentfirmaet. Alle biler har fem ud af fem stjerner i Euro NCAP's crashtest. Vinderbilens nærmeste konkurrent var Mazda 6 2,2, der også var et stærkt kompromis mellem pris, plads, motorkraft og kvalitet. Sidste års vinder, Opel Insignia Ecoflex, blev henvist til tredjepladsen.

De syv testede modeller, der ikke nåede i finaleheatet, var Volvo S60 D3, Alfa Romeo Giulietta, VW Golf Bluemotion, Toyota Avensis, Peugeot 5008, Renault Scenic og Ford Focus Econetic.

Læs også: Guf for de handelsrejsende

Nyhed: Audi, BMW og Mercedes i nyt våbenkapløb

01-02-2014: Superbiler: Der er udbrudt våbenkapløb i overhalingssporet på den tyske autobahn. Audi, BMW og Mercedes kæmper om at have den hurtigste firmabil på programmet. Foreløbig er Mercedes og Audi vinderne. Læs artikel

Test: Tysk duel på køreglæde

15-03-2012: Det er et par kamplystne sedaner - den nye BMW 320 d møder den faceliftede Audi A4 TDI. Læs artikel

Test: Nærkamp i direktørklassen

16-09-2011: Vi byder op til race med store dieseludgaver af Audi A6, BMW 5-serien og Mercedes E-klasse. Læs artikel

Test af Audi A6 2,0 TDI, BMW 520 d

13-07-2011: Den nye Audi A6 møder klassens hidtil bedste bil, BMW 5-serie. Det er næsten jævnbyrdigt. Læs artikel

Nyhed: Leasing-kamp i luksusklassen

16-11-2009: Forbrug: Audi i ny leasingoffensiv. BMW er dog billigst på fl ere populære modeller. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...