Find mere om:
900.000 kr. for at eje Porsche i tre.. | bil.guide.dk

900.000 kr. for at eje Porsche i tre år

Det er dyrt at skille sig ud fra mængden, viser stor opgørelse over værditab på dyre biler.

De fleste af os har kun råd til at drømme om en sportsvogn i superklassen.

Og heldigvis for det, for det er ganske kostbart at realisere drømmen om luksusbilen. Det viser beregninger, som bilvurderingssitet Bilpriser.dk har foretaget for fpn.dk. Se beregningerne fra Bilpriser.dk her.

Bilpriser.dk har regnet på, hvad det vil koste at købe en bil i direktør- eller sportsvognsklassen, beholde den i tre år og køre 60.000 km. Derefter sælges bilen tilbage til en forhandler. I værditabet er medregnet bilens leveringsomkostninger, men der er ikke i regnestykket taget højde for de daglige driftsudgifter til bilen.

Porsche klarer sig flot - i pct.

Når man alene kikker på værditabet i pct. klarer Porsche 911 Carrera 3.8 S Tiptronic cabriolet sig flot. Et værditab på 37,8 pct. over tre år er med afstand det bedste blandt de udvalgte biler.

Men så er der lige det med anskaffelsesprisen på godt 2,4 mio. kr. Dermed runder værditabet over tre år de 900.000 kr. Det er trods alt en pris at betale for beundrende blikke.

En anden populær sportsvogn er Mazdas MX 5. Den mister 40 pct. i værdi i løbet af tre år. Men her er udgangspunktet kun en nypris på godt 444.000 kr.

Kan man klare sig med en smart 1.0 Passion cabriolet taber man 47,3 pct, men kun 123.987 kr., fordi bilen som udgangspunkt koster knapt 262.000 kr. Der er måske heller ikke så meget sportsvogn over den, men den skiller sig i hvert fald ud ved, at navnet skrives med lille "s".

Værdisikre tyskere

Også i direktørklassen er der stor forskel på, i hvilken grad bilerne formår at bevare værdien.

En Audi A6 3.0 TFSI Quattro Tiptronic til 923.000 kr. har det mindste værditab på 48,0 pct., mens konkurrenterne fra Mercedes og BMW ligger lige i hælene. Men hvis man skiller sig ud i en Lexus LS 460 til godt 2,2 mio. kr. stiger værditabet til 52,8 pct. Men i kr. nærmer beløbet sig kraftigt 1,2 mio. kr.

Rigtig galt går det med procenterne, hvis bilen er en Chrysler 300 C. Den koster fra ny lige godt en mio. kr., og efter tre år er den kun en tredjedel værd. Så er det rart, at det er firmaets bil.

Her forhandles om priserne

Men også i disse klasser gælder det, at rabatter hurtigt kan ændre regnestykket.

"I disse klasser skal man ikke lægge så meget i listepriserne. I de luftlag forhandler man om prisen," som Niels Grøftehauge udtrykker det. Han er chefanalytiker hos Bilpriser.dk.

"Biler i disse klasser er typisk leaset af firmaer. Porschen er måske købt, fordi det er en meget speciel bil, som mange gerne vil have holdende i indkørslen. Omvendt taber en Chrysler meget i værdi på grund af usikkerhed omkring mærket og parellelimport," forklarer Niels Grøftehauge.

"En bil som Lexus er ikke for alvor slået igennem som luksusbil i Danmark. De fleste foretrækker nok en af de tyske biler, mens Lexus i højere grad stadig bliver opfattet som en Toyota," tilføjer han.

Læs også: Så meget taber du på din brugte bil.

Nyhed: Lille Porsche kører nu med fire cylindre

02-02-2016: Porsche Boxster får nu tilnavnet 718 og flere kræfter, men bedre økonomi. Læs artikel

Guide: Køb youngtimer uden overraskelser

13-09-2015: Priserne på de mere sjældne nyklassiske biler stiger. Læs artikel

Test af brugtbil - Porsche Cayenne

31-08-2015: Brugttest: Porsche Cayenne Turbo, årg. 2003-2010 fås billigt, men spørgsmålet er, om du har råd til at holde den kørende. Læs artikel

Guide: Verdens 10 hurtigste sedaner

23-07-2015: Næstefter topfart er ingen fartdisciplin så vigtig som acceleration – fra 0 til 100 km/t. Klart nok er supersportsvogne de hurtigste, men nogle familiebiler kommer altså også af sted med et skrald og to sorte 11-taller på asfalten. Vi har samlet de 10 hurtigste af de hurtige. Med noget af en overraskelse som den absolut hurtigste. Læs artikel

Nyhed: Nu vil alle hedde GT3

18-06-2015: Må en Aston Martin hedde det samme som en Porsche? Lige nu kappes flere af de store sportsvognsmærker om at kalde deres hurtigste for GT3. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...