Find mere om:
Åben Audi sender håret om i nakken | bil.guide.dk

Åben Audi sender håret om i nakken

Audi klar med R8 GT Spyder, der med 560 hk og kaleche forener det bedste fra R8-modellerne.

Kan lyden fra den 5,2 liters V10 motor i Audi R8 GT nydes lidt bedre? Natürlich, lyder det fra diplomingeniørerne i Ingolstadt, som har kreeret et åbent fartmonster ved at lægge GT motoren ned i den åbne R8 Spyder.

Resultatet er en ganske sublim sag, der med sine 560 hk og et bjørnemoment på 540 Nm giver garanti for fartfrisure. Den topløse sag, hvor vægten er holdt nede ved brug af letvægtsmaterialer, klarer nemlig 0-100 km/t på 3,8 sekunder, mens topfarten er på 317 km/t.

Kampvægten for R8 GT Spyder er 1640 kilo, som er 85 kilo mindre end den ”almindelige” GT, der kun er produceret i et tal på 333. Bilens Audi Space Frame karrosseri af aluminium vejer beskedne 214 kilo, mens motorrammen er støbt af magnesium og kalecheboksen af kulfiberforstærket kunststof.

Træk på alle fire

Selve stofkalechen kan åbnes og lukkes på 19 sekunder ved en hastighed på op til 50 km/t. Hele molevitten samles med håndkraft i den tyske by Neckarsulm. Modellen kommer med en seks trins R-tronic gearkasse som standard. Den har to fuldautomatiske indstillinger. Mens føreren i den manuelle kan skifte med enten et joystick eller skiftepaddles ved rattet. I bedste Audi-tradition har Spyderen Quattro firhjulstræk, mens den åbne sag stoppes af kulkeramiske bremseskiver.

Bag rattet i den alcantara-beklædte kabine, kan føreren glæde sig over blandt andet førerinformationssystem med laptimer og udsyn til LED forlygter. De, der ønsker ekstra, kan bl.a. bestille B&O-anlæg og skålformede sportssæder med stel af kulfiberforstærket kunststof.

Prisen er lige så eksotisk som bilen, den starter fra omkring 4,3 millioner kroner.

Test af cabriolet'er fra Audi, BMW og Porsche

28-04-2014: Det er tid til at køre åben bil. Vi samler tre nye med højt til himlen, nye cabrioleter til en halv, en hel og to millioner kroner fra henholdsvis Audi, BMW og Porsche. Vi kører ud for at lede efter svaret på spørgsmålet, hvorfor det er så fascinerende at køre med taget nede. Læs artikel

Test: Audi A5 Sportback på vej til Danmark

21-07-2009: Audi kombinerer coupépræget med fem døre. Priserne begynder ved 519.000 kr. Læs artikel

Test: Audi-cruiser i femte potens

27-06-2009: Audis Quattro GmbH har for første gang fået lov til at lave en RS-model til TT-programmet. Læs artikel

Guide: Disse luksusbiler kan du købe til minipris

17-05-2016: Du kan få en stor fed luksusbil til samme pris som en minibil, hvis du køber bilen brugt. Bileksperter guider dig til de bedste modeller. Læs artikel

Nyhed: Lille Porsche kører nu med fire cylindre

02-02-2016: Porsche Boxster får nu tilnavnet 718 og flere kræfter, men bedre økonomi. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...