Find mere om:
Her er afløseren til Chrysler Voyager | bil.guide.dk

Her er afløseren til Chrysler Voyager

Den nye Pacifica skal holde gang i mpv-markedet for Chrysler.

Vi skaber en praktisk minibus med tre sæderækker.

Sådan løb filosofien bag den første Chrysler Voyager tilbage i 1980’erne, hvor idéen viste sig at være den helt rigtige.

Faktisk lagde Voyager-modellerne navn til en helt ny bilklasse, som de andre fabrikker efterabede, mens Voyager fik pæn succes i Europa, inklusive Danmark.

Siden er der bygget fem generationer af modellen, der i den seneste også findes i varianter som Dodge Caravan, Lancia Voyager, VW Routan og Chrysler Town & Country.

Men nu er den her altså i en helt ny generation, hvor Fiat-ejede Chrysler benytter lejligheden til at genoplive det gamle Pacifica-navn, som tidligere er brugt på en mere sportslig mpv.

Det er formenlig også bagtanken bag den nye model, som er søgt at gøre en smule mere let at se på end den ellers tungt designede bus, der er velegnet, når lokale ”hockey moms” skal køre poderne til sport.

Her giver det sikkert også point, at Pacifica fås med sideskydedøre, som kan åbnes bare ved at svirpe med foden under bunden.

Modellen byder på en masse udstyr, som de gadgetglade amerikanere vil sætte pris på.

Det gælder blandt andet et ”theater rear seat entertainment system”, hvortil der kan streames film eller spil til 10-tommers touchskærme eller noget så praktisk som et indbygget støvsugersystem, hvor du bare skal sætte slangen til, mens aktiv elektronisk støjreduktion er standard på alle modeller.

På underholdningsfronten er der også mulighed for et Alpine-system med 13 højttalere eller et Harman Kardon med 20 af slagsen. Pacifica kan også fås med de nyeste pakker af sikkerhedsudstyr og 360 graders kamera med fugleperspektiv.

Test: Stor Galaxy kører godt

Motorprogrammet breder sig over en 3,6-liters V6 Pentastar benzinmotor på 287 hk samt en hybridversion, hvor systemydelsen er droslet ned til 248 hk, mens bilen kan klare 48 km på ren el, før benzinmotoren tager over.

Kræfterne overføres med en nitrins automatgearkasse fra koncernens hylder.

Nyhed: Familiebussen peppes op

10-06-2016: Den store Renault Grand Scenic lander herhjemme til vinteren med store 20 tommer hjul som standard. Læs artikel

Nyhed: Familiebus går den rustikke vej

20-02-2016: Citroën viser rå udgave af den kommende SpaceTourer-bus. Læs artikel

Test af Renault Espace Energy dCi 160 EDC6 ZEN

15-09-2015: Test: Renault Espace er til dig, der ikke orker en bil, der ligner naboens, og som godt kan leve med bilens små særheder. Blandt andet en smørblød undervogn. Læs artikel

Test af Ford C-Max 1,5

10-05-2015: Ford har stor succes med sine store familievenlige MPV-modeller, C-Max og S-Max, der vedvarende befinder sig i toppen af salgsstatistikkerne. Lige nu venter en revideret version af C-Max, mens den store S-Max kommer i en helt ny generation. Vi har prøvet nyhederne. Læs artikel

Test af Ford C-Max Titanium 150 Ecoboost

01-05-2015: Premiere: Ford C-Max har fået et gennemgribende facelift, der gør MPV-modellen mere agil og ungdommelig at se på – og bedre kørende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...