Find mere om:
Nyhed: Krig på døre blandt de nye mini-MPV’er | bil.guide.dk

Nyhed: Krig på døre blandt de nye mini-MPV’er

Den lille MPV er generelt på vej til sit store gennembrud i dette efterår. Flere fabrikker satser på den smarte og praktiske biltype.

At der er fuld fart på salget af markedets mindste biler, er ikke et specielt dansker-fænomen. Der venter altså mere salg derude, og fabrikkerne er derfor i fuld gang med at udvide paletten af små hatchbacks med andre biltyper – men altså fortsat som små biler. Ikke langt ude i horisonten er den første crossover baseret på en mini; allerede på den kommende biludstilling i Paris viser Opel sin Cacao (jo, den skulle være god nok), der står på samme teknik som en Corsa.

Flere på vej

En anden specialiseret biltype er MPV’en. Citroën og Opel har allerede modeller af typen, nemlig C3 Picasso og Meriva – og om kort tid kommer der to flere: Fiat lancerer snart den nye 500L (der slet ikke er en Fiat 500), mens Ford er ved at gøre sig klar til at trille B-Max, lillebror til C-Max, ud i butiksvinduerne.

Italiens bud på en ny bil i klassen hedder Fiat 500L – lanceres i Danmark til efteråret fra forventet omkring 200.000 kr. Modelnavnet 500L mere end antyder, at bilen er en large Fiat 500, men det er den ikke. I og med, at nyheden står på samme platform som Fiat Punto, er det et nummer større end 500 og altså teknisk set i højere grad en Punto. Men 500 synger godt i kundernes ører, og derfor har den nye bil fået netop det navn med et enkelt bogstav tilføjet. På den måde slap italienerne også for at kalde nyheden for Punto Multipla – dét synger næppe særligt godt ret mange steder.

500L har plads til fem og har konventionelle døre, hvilket måske i farten kunne ligne en overflødig oplysning, men så let er det slet ikke i klasen for mini-MPV’er.

Flere slags døre

Da Opel i 2010 satte sin nyeste Meriva på hjul, vakte den nemlig opsigt bl.a. i kraft af sine døre; vel var der helt normalt fem i alt, men de to bagdøre vendte omvendt – den gamle og berygtede ”selvmordsdør” var genopfundet.

Og når Ford B-Max om kort tid har premiere, er der yderligere knald på bagdørene. Her er nemlig skydedøre bag, men ikke nok med det, der er heller ingen stolpe mellem for- og bagdør.

Når den kommende Ford B-Max står ved siden af sin søster Ford Fiesta, er det let at se, at B-Max er den rummelige MPV, mens Fiesta er den raffinerede hatchback.

Men hvis der nu er parkeret en 5-dørs Kia Rio mellem de to Forder, kommer man hurtigt i tvivl: Hatchback? MPV? Koreaneren er en helt tredje vej at gå – den kan med rette betragtes som en hatchback, der lige har fået lidt bedre plads bagtil – eller omvendt, som en MPV, der lige skulle have en bagende med et lidt mere sporty snit.

Nu kan bilen lave kaffe

Fiat 500L:

MIB fiat.jpg

  • På trods af navnet er 500L faktisk en MPV på teknikken af Fiat Punto, men dog med udtryk og betegnelse fra den mindre Fiat 500. Kommer både med benzin- og dieselmotorer. Lanceres i DK til efteråret til formodede priser fra 200.000 til 220.000 kr.

Ford B-Max:

MIB b-max.jpg

  • Den nye B-Max er baseret på Fiesta. Kommer både med benzin og dieselmotorer. Lanceres i DK til efteråret til priser fra 213.900 til 244.900 kr.

Citroën C3 Picasso:

MIB picasso.jpg

  • Deler teknik med C3. Findes både med benzin- og dieselmotorer. Priser fra 199.900 til 243.900 kr.

Opel Meriva:

MIB opel.jpg

  • MPV’en med de omvendte bagdøre. Både benzin- og dieselmotorer. Priser fra 212.400 til 238.600 kr

Test af Fiat 500, Ford B-Max

16-11-2012: Fiat 500L og Ford B-Max gør op med den almindelige opfattelse af en miniklasse mpv. Læs artikel

Test: Familiebiler med mange sæder

11-06-2011: Vi stiller skarpt på MPV'erne og tester fem af de bedste, blandt andre de to mest solgte. Læs artikel

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Test: Fem charmetrolde

11-05-2013: Vi tester den nye Opel Adam mod konkurrenterne. Det kom der generelt nogle muntre stunder ud af. Læs artikel

Test: Tre små mpv'er med god plads

05-04-2013: Vi lader den faceliftede Citroën C3 Picasso udfordre Opel Meriva og Ford B-Max. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...