Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Ford Galaxy 2,0 TDCi 180 hk.. | bil.guide.dk

Test af Ford Galaxy 2,0 TDCi 180 hk Powershift Titanium

Ford Galaxy er den storladne familiebus, som kan fragte et halvt fodboldhold. Den er mere end nogensinde et alternativ til en stor stationcar.

MPV
Ford Galaxy 2,0 TDCi 180 hk Powershift Titanium
Ford

Hjørnerne er polerede, men de indre værdier er intakte i tredje generation af Ford Galaxy, der er bilen, hvis du går efter en solid familiebus med syv regulære siddepladser. Det bringer Galaxy i et eksklusivt selskab, der ellers omfatter Renault Espace og tvillingerne VW Sharan/Seat Alhambra.

Vi tester Galaxy med den 180 hk TDCI-diesel, topudstyret Titanium og Power-shift-automatgear med dobbeltkobling, der beløber sig til fyrstelige 573.000 kr.

Men da de fleste bilister i den klasse erhvervsleaser, giver det mere mening at kigge på beskatningsværdien, som ligger på 471.000 kr. og kan presses ned på 417.000 kr., hvis du kan nøjes med den mindre 150 hk diesel og det billigere Trend-udstyr.

Familiebus går den rustikke vej

Det betyder, at Galaxy er inden for rækkevidde som et klart alternativ til en klassisk firmastationcar, der ligger i samme luftlag, men hvor du altså får uendelig mange flere anvendelsesmuligheder, lige fra at fragte et halvt fodboldhold i regulær mandfolkestørrelse til at lægge sæderne ned og smide en stak mountainbikes ind.

Prisen er, at bilen, der matcher forgængeren på mål, fylder godt i landskabet. Men den er letkørt, og oversigten med en let hævet kørestilling er god. Faktisk giver de store glasarealer et næsten frit udsyn hele vejen rundt uden blinde vinkler.

Praktiker

I det hele taget vinder praktikaliteten. De brede bagdøre og en nem vippe-skydefunktion af bagsæderne gør det let at komme ind på tredje sæderække, hvor overtegnede med mine 1,78 meter har fint med plads.

B972227607Z.1_20160301103507_000+G9JQP2KO.2-0.jpg

Bag rattet kan vi nyde overblikket, hvor der nu er kommet mere ro over sagerne, efter at Ford har ryddet op i det bling-agtige instrumentbord i forgængeren. Til gengæld skal der arbejdes med navigations- og multimediesystemet, hvor menuer og trykfunktioner er omstændelige og langsomme.

Mange udstyrsmuligheder

Med den nye generation ruller Ford en lang liste af nye udstyrsmuligheder ud. F.eks. en tredje sæderække, der kan lægges ned elektrisk, full LED-forlygter, der selv blænder ned ved modkørende, fartpilot, som justerer ind efter vejskilte, eller kamera, som kan se om hjørner.

Ford har indbygget en ny avanceret integral bagaksel, som skulle give bedre komfort og fastere køreegenskaber. Løftet holder helt på komfortsiden, mens du skal over i den mere adrætte S-Max, hvis du går efter en bil med nærvær og skarpe køreegenskaber. Her må du så slække på pladsen i tredje sæderække.

Støjsvag

Galaxy er stadig det sikre valg med en nærmest busagtig fremfærd og knusende rolig retningsstabilitet. Og så er lydniveauet nu så lavt, at vi nemt kan snakke lavmælt med dem på tredje række. Her passer den 180 hk diesel i kombination med automatgearet perfekt til bussen, som har tilpas kraftoverskud. De 400 Nm leveres silkeblødt, mens gearkassen skifter fjerlet. Forbruget, som på papiret hedder 18,5, imponerer dog ikke og holder ikke engang i praksis.

Spændstig og avanceret familiebus

På bundlinjen står alligevel en Galaxy, som er forfinet og byder på mere funktionalitet end nogensinde, hvis du har behov for plads.

Ford Galaxy 2,0 TDCi 180 hk Powershift Titanium

  • Pris: 573.080 kr. plus lev.
  • Beskatningsmæssig værdi: 471.000 kr.
  • Forbrug: 18,5 km/l
  • CO2 per km: 139 g
  • Grøn ejerafgift: 2.660 kr. halvårligt
  • Motor: Firecylindret benzinmotor på 2,0 liter
  • Ydelse: 180 hk omdr.
  • Moment: 400 Nm
  • Topfart: 205 km/t.
  • 0-100 km/t.: 9,6 sek.

Test af Ford C-Max 1,5

10-05-2015: Ford har stor succes med sine store familievenlige MPV-modeller, C-Max og S-Max, der vedvarende befinder sig i toppen af salgsstatistikkerne. Lige nu venter en revideret version af C-Max, mens den store S-Max kommer i en helt ny generation. Vi har prøvet nyhederne. Læs artikel

Test af Ford S-Max Titanium 180 TDCi

06-05-2015: Premiere: Den nye Ford S-Max er ikke alene en spændstig familiebus med plads til syv; som ny eksklusiv topmodel har den også premium-udstråling og avanceret udstyr. Læs artikel

Nyhed: Ny Ford til storfamilien

15-04-2015: Ford Galaxy kommer i helt ny version til efteråret, bl.a. med 210 hk-dieselmotor og samme teknik som S-Max og Mondeo. Læs artikel

Test af Hyundai i40, Focus 1,6 150 Titanium, Mercedes B-klasse

15-01-2012: Vi tester hatchbacken Ford Focus, stationcaren Hyundai i40 og MPV'en Mercedes B-klasse. Læs artikel

Test af brugtbil - Ford Galaxy 2,0 TDCi 140

17-09-2015: Brugttest: Ford Galaxy fra 2007 og frem er kæmpestor, velkørende og til at købe for penge, siger ekspert, som kalder den klassens bedste køb. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...