Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Opel Meriva 1,6 CDTI Cosmo | bil.guide.dk

Fin dieselmotor i lidt dyr Opel Meriva

Ny 1,6-liters dieselmotor på 136 hk løfter Meriva. Men den lille MPV kan blive for bekostelig.

Mpv
Opel Meriva 1,6 CDTI Cosmo
Opel

Masser af fleksibilitet. Det er en sætning, som straks får julelys frem i øjnene på mange stressede småbørnsforældre.

Det behov har de læst hos Opel, som for fem år siden søsatte mini-mpv’en Meriva, der er udstyret med praktiske bagudhængslede bagdøre og Flex Space bagsæde, hvor du selv kan bestemme, om der skal være tre mindre eller to større dele bagsæder med plads til armbevægelser.

Det koncept har nu fået en makeover med et let facelift og delvist nye motorer, som gør det godt i Merivaen. Vi tester modellen med den nye 1,6-liters diesel på 136 hk og topudstyret Cosmo.

Den løber op i bekostelige 322.000 kr. og ender endda på hele 396.000 kr., når ekstraudstyret tælles med. Det er vildt for en bil i den størrelse, og hvor du til den pris kan finde langt større alternativer blandt andet Opels egen Zafira Tourer eller for eksempel Citroën C4 Picasso.

Det er da også i det revir, at de fleste børnefamilier finder bilerne. Selv om Meriva er fleksibel som en schweizerkniv, sætter pladsen nemlig en begrænsning for de afgiftsplagede danskere, som benhårdt går efter kvantitet for pengene, selv om her er fornuftige 400 liters bagagerum at rutte med.

Langt de fleste Meriva-købere vil da også vælge benzinmotorer, hvor prisen starter allerede fra 190.000 kr. 1,4-motoren er dog uden turbo og bovlam, så du skal op i 120 hk for at få lidt svung, og den er altså også 57.000 kr. dyrere, da vi hopper et udstyrsniveau op.

Dieselmotoren betyder meget for indtrykket af modellen, der opleves langt mere helstøbt med den nye tyste diesel frem for den letbenede benzinmotor, som dog bestemt kan gå an. Højbenet Opel har det svært

Godt overblik

I det daglige fungerer konstruktionen godt. Her er højt til loftet, og en ditto kørestilling med pænt overblik, mens børn hurtigt lærer at tackle de bagudhængslede døre, som giver mening ved aflæsning på trafikerede gader, men som også virker som et gimmick. Så revolutionerende er de tunge døre altså heller ikke.

Meriva er i alle tilfælde en tung bil, du ikke bare danser rundt med i svingene. Her brillerer den nye diesel med et moment på 320 Nm, som harmonisk, smooth og uden resonans eller tøven flytter den 1.550 kg tunge bil af sted, og giver masser af kraftoverskud.

Op trækker også en brændstoføkonomi på 22,7 km/l og en forbedret letløbende sekstrins gearkasse, som skifter mere glidende end den gamle. Det er en fin motor til bilen, hvis det altså ikke var for prisen. Den nye dieselmotorgeneration kommer også i en 110 hk-version med et moment på 300 Nm mod 320 Nm i den større motor, og samme brændstoføkonomi.

Her vil den mindre diesel være mere relevant for dieselfans. Den starter fra 287.000 kr. og så giver det bedre mening. Men det er stadig dyrt.

Opel har dog også udviklet en 110 hk spareversion, som kaprer 26,3 km/l. Ellers har modellen med faceliftet fået lidt krom hist og her, mens forlygterne er rundet af med en lille opstrammer.

Opel Insignia med komfort i lange baner

Som de fleste andre biler i denne klasse, bl.a. Ford B-Max, henvender den sig måske mest til pensionister, der gerne vil sidde højt.

Opel Meriva 1,6 CDTI Cosmo

  • Pris: 322.000 kr. plus lev.
  • Forbrug: 22,7 km/l EU-snit
  • CO2 per km: 116 gram
  • Grøn ejerafg.: 1.380 kr. halvårligt
  • Motor: Firecylindret dieselmotor på 1,6 liter
  • Ydelse: 136 hk
  • Moment: 320 Nm/ omdr.
  • Topfart: 197 km/t.
  • 0-100 km/t: 9,9 sek.

Nyhed: Lettere facelift til Opel Meriva

07-02-2014: Nye dieselmotorer er den største nyhed i modificeret version af Opels lille mpv. Læs artikel

Test af Opel Zafira Tourer

31-12-2013: Den nye harmoniske dieselmotor på 136 hk fuldender den store Opel Zafira Tourer. Læs artikel

Test af Ford B-Max 1,6 TDCi Titanium, Opel Meriva 1,7 CDTi 130 Cosmo

09-04-2013: Ford B-Max og Opel Meriva er uden respekt for gamle skikke. Heldigvis! Læs artikel

Nyhed: Opstrammer til Opel Zafira

10-06-2016: Opels store mpv får et facelift med bl.a. ny front, kabine og sikkerhedssystemet Onstar. Læs artikel

Nyhed: Ny stærkere brygget mokka

22-02-2016: Opels lille Mokka får et midtvejsfacelift og ny teknologi om bord. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...