Find mere om:
Nyhed: Firmabilisterne vil have automatgear | bil.guide.dk

Nyhed: Firmabilisterne vil have automatgear

Stadig flere af de professionelle bilister vil have automatisk gearskifte i den nye firmabil.

Glidende kørsel er blevet et must for mange af landets firmabilister.

Hos store leasingfirmaer som Nordania Leasing og Leaseplan vælger en stor del automatgear, og efterspørgslen har været støt stigende over de seneste år.

Hos Nordania er det i dag hver anden bilist, som tilkøber automatgear, mens det hos Leaseplan er hver femte mod tidligere hver 10. Der er flere årsager.

»Mange kører i byområderne, og det er mere komfortabelt ikke at skulle skifte gear, samtidig går automatgearet ofte ikke ud over effektiviteten eller brændstoføkonomien, og visser mærker har sænket merprisen for automatgearet,« siger Henrik Rohmann Sønderby, der er salgschef hos Nordania Leasing.

Forskel på priser

Typisk har det automatiske gear en merpris på 25.000-30.000 kr., men kan være helt op til 50.000 kr. for premium-mærkerne.

B972156581Z.1_20151208123439_000+GT8PL7BS.2-0.jpg

Med afgiftsomlægningen er det beløb faldet 10-15 pct. Noget, som er med til at fremskynde interessen for gearet.

Stigningen hænger dog også sammen med, at flere firmabilister vælger premiumbiler fra Mercedes, BMW og Audi. Her er det mere naturligt at tilvælge automatgearet.

Hos Nordania Leasing er det da også først og fremmest her, stigningen er størst, men Henrik Rohmann Sønderby ser også en stigning hos købere af modeller som Ford Mondeo og VW Passat. Her fås begge med moderne automatgear med dobbelt kobling.

Gør hverdagen lettere

For tre-fire år siden var der en kampagne med automatgear på Mondeo og S-Max-modeller. Her var der en klar effekt hos Nordania Leasing, for bilisterne vil ikke undvære det.

Hvor meget batter afgiftsfaldet egentligt?

»Vi kan se, at når folk først har haft automatgearet, vil de have det igen,« siger Henrik Rohmann Sønderby, som tror, at udviklingen vil fortsætte.

»Det handler om convenience, ting, som gør hverdagen lettere. Vi vil også se det med udstyr som adaptiv fartpilot eller køassistent, som følger bilen helt ned i fart og op igen,« siger han.

En god cirkel

Hos Leaseplan er det hovedsageligt køberne af premiumbilerne, som vælger automatgearet.

»De har ofte lidt mere frie rammer, mens en kunde til for eksempel en Ford Mondeo typisk er mere bundet,« siger Mads Iversen, der er Operations Director.

Billigere biler til firmafolket

Han ser også, at udviklingen går mod flere biler med automatgear.

»Jo billigere producenterne kan sælge dem, desto flere vælger automatgearet, og så bliver det endnu billigere at producere. Det er en god cirkel,« siger han.

Et bedre regnskab

Da automatgearet – helt naturligt – er fabriksmonteret, bliver det afskrevet i takt med bilen og ikke nedskrevet til nul kr. som eftermonteret udstyr.

Det gør det også til en bedre forretning for bilimportører og leasingselskaber, som også lettere kan sælge bilen efter frikørsel og dermed lander på en bedre TCO (Total Cost of Ownership) for biler med gearet.

Her er sælgernes favoritbil

Det spiller dog også ind, at de dyrere premium-modeller simpelthen er sværere at sælge som brugte med manuelt gear, især i udlandet.

Automatgear

Det koster gearet

  • Typisk har det automatiske gear kostet en merpris på 25.000-30.000 kr., men kan være 50.000 kr. for premiummærkerne.
  • Med afgiftsomlægningen er det beløb faldet 10-15 pct. Noget, som er med til at fremskynde interessen for gearet.

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: Hybridbilerne indtager firmaklassen

25-02-2016: Nye plug-in hybridmodeller som VW Passat GTE og BMW 320E følger Mercedes 350e. Læs artikel

Test: Stor forskel på navigationsanlæg

20-02-2016: Test: Det er bekosteligt at få fabriksmonteret navigationsanlæg i bilen, og der er stor forskel på brugervenligheden, viser test. Læs artikel

Nyhed: Ford og VW i firmabilduel

02-09-2014: Nye generationer af VW Passat og Ford Mondeo tørner sammen til efteråret. Passat vil være mere premium, mens Mondeo satser på det klassiske segment. Læs artikel

Test af Audi, Mercedes, VW og Kia i downsizing-klassen

19-10-2013: Mercedes eller Audi? Eller måske en Golf med det hele? Den nye downsizing-klasse skaber helt nye muligheder for en forfriskende firmabil. Her sammenligner vi fire af de mest oplagte bud. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...