Find mere om:
Nyhed: Ny Prius som plug-in hybrid | bil.guide.dk

Nyhed: Ny Prius som plug-in hybrid

Toyota klar med en plug-in-version af hybridbilen Prius, der kan klare 50 km kørsel på ren el.

Toyota har godt fat med hybridbiler på det amerikanske marked. Derfor er det også oplagt, at det japanske mærke har verdenspremiere på plug-in hybrid-versionen af den nye Prius på det store motorshow i New York.

I forvejen har den tidligere generation Prius plug-in hybriden, der kan lades op i stikkontakten, solgt pænt i det miljøbevidste Californien, og med en rækkevidde på ren el, der nu fordobles til 50 km, vil Toyota fastholde momentet. Det sker også ved at slå på brændstofforbruget, som efter den noget misvisende metode for den type biler lander på 71,4 km/l.

B972253837Z.1_20160401133328_000+GFRS89I7.2-0.png

I forhold til den almindelige Prius hybridbil byder plug-in-versionen på en større batteripakke med et 8,8 kWh lithium-ion-batteri, mens både elmotor og generator producerer trækkraft.

Effektive ændringer

Den 1,8-liters benzinmotor, der i den almindelige Prius yder 122 hk, og her spiller sammen med en elmotor på 72 hk, har samtidig en rekordhøj udnyttelse af benzindråberne ved hjælp af et nyt udstødningsrecirkulationssystem. Opladningen af batteriet kan klares på to timer fra en stikkontakt eller kan ske ved nedbremsninger undervejs i trafikken.

Kedelige hybrider? Ikke her ...

I modellen henter Toyota besparelser ved små, men effektive, ændringer. Det sker bl.a med et varmepumpesystem, som kan nedkøle eller opvarme kabinen ved eldrift uden at sluge for meget strøm, og et intelligent klimaanlæg, der selv registrerer, hvilke sæder der er optaget, og indretter ventilationsanlægget efter det. En ekstra lydisoleret forrude giver ifølge Toyota et meget lavt lydniveau, mens mærkets Safety Sense-sikkerhedspakke med bl.a. automatisk nødbremse, der også kan reagere på fodgængere, vognbaneassistent, adaptiv fartpilot samt blindvinkel assistent og advarsel for krydsende trafik, er standard. Den første Prius plug-in blev ikke importeret til Danmark. I mellemtiden har konkurrenter som VW får godt fat med Golf GTE, mens Passat GTE er på vej. Den danske Toyota-importør har endnu ikke besluttet, om den nye model skal tages hjem.

Nyhed: Her tæller de indre værdier

20-04-2016: Premiere: Fjerde generation Prius giver mere mening, end man umiddelbart skulle tro. Selv om den ser grim ud, kører den godt og ikke mindst langt på literen. Læs artikel

Guide: Tør du købe en hybridbil?

12-12-2014: Test: Hybridbilerne begynder nu at kunne ses i salgsstatistikkerne, men spørgsmålet er, om teknikken er pålidelig nok. Vi spørger FDM og et par ejere af hybridbiler. Læs artikel

Test af Toyota Auris Hybrid H2 Plus

18-06-2013: Den nye Toyota Auris er lanceret som hybrid. Den klarer på papiret 26,3 km/l. Læs artikel

Test: Minitest: To hybrider og en dieselsparer

14-11-2012: Små hybridbiler byder sig til. Senest er det Toyota Yaris Hybrid, som har fået vind i sejlene. Her er en kvik sammenligning med Honda Jazz Hybrid og et alternativ, Kia Rio Eco Plus. Læs artikel

Test af Toyota Prius+

28-07-2012: En ny type batterier gør Toyota Prius+ mere effektiv. Er den sin svimlende pris værd? Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...