Find mere om:
Toyota-hybrid på gaden | bil.guide.dk

Toyota-hybrid på gaden

Toyota Auris HSD kan op til 50 km/t køre på ren el over korte distancer.

Der har været langt mellem hybridbilerne, som i store træk har været indskrænket til Toyota Prius, som først efter lang tid fik selskab af Honda Insight. Nu kommer Toyota endelig med en hybrid-nyhed, som er et forvarsel om mange flere af samme skuffe.

Det er Toyota Auris HSD, som netop er blevet danmarksaktuel. Hidtil har Toyota Auris – vore dages Corolla – ellers kun eksisteret med benzin- eller dieselmotor, men nu lander altså den nye modelvariant med hybridteknologi, altså elmotor og benzinmotor.

Kører på el over korte distancer

Udover et lavt brændstofsforbrug på 26,3 km/l og en beskeden CO2-udledning på 89 g/km – hvilket er 30 pct. mindre end den hidtil mest miljørigtige Auris 1,4 D-4D DPF – ligger prisen på 308.898 kr. Prisen for en Toyota med hybridteknologi har trods alt aldrig været lavere.

Toyotas hybridteknologi gør, at Auris HSD kan køre på ren el over kortere distancer ved en hastighed på op til 50 km/t. Batteriet oplades løbende under kørslen, ganske som i en Prius. Sammenlagt har el- og benzinmotoren 136 heste. Det rækker til en acceleration fra 0-100 km/t på 10,4 sek.

Tidligere på året fik Toyota Auris et facelift. Det er ambitionen, at alle Toyota-modeller inden for en årrække skal kunne fås i hybridudgave.

Læs også: Endelig en sjov sports-hybrid

Nyhed: Ny Prius som plug-in hybrid

06-04-2016: Toyota klar med en plug-in-version af hybridbilen Prius, der kan klare 50 km kørsel på ren el. Læs artikel

Test af Toyota Yaris HSD, Toyota Prius+

07-02-2011: På Geneve-udstillingen i marts kommer også hybridbilen Toyota Prius+, der har plads til syv. Læs artikel

Test af Toyota Auris Hybrid

02-06-2010: Ganske vist er den endelige pris på den kommende hybrid-udgave af Toyota Auris ikke på plads endnu. Men helt sikkert er det, at den lille bil med to motorer bliver den første i et økonomisk tilgængeligt prisleje. Læs artikel

Test af Volvo V50 DRIVe, Toyota hybrid Prius III

08-01-2010: Tour sammenligner to af de mest fremadstræbende, Volvos V50 DRIVe med udslip 99 g/km og Toyotas hybrid Prius III med udslip 89. Læs artikel

Test af Toyota Prius, Honda Insight

07-01-2010: Honda Insight og Toyota Prius er hybrider. Prius er 90.000 kroner dyrere - men er den merprisen værd? Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...