Find mere om:
Mini og iPhone bliver til MiniPhone | bil.guide.dk

Mini og iPhone bliver til MiniPhone

Mini Connected får bl.a. mulighed for webradio, og bilen kan modtage informationer.

Det måtte jo ske.

Stilikonerne Mini og iPhone har fundet sammen, og på biludstillingen i Genevé i marts giver den BMW-ejede bilproducent sit bud på, hvordan bil og smartphone kan smelte sammen, så nyttige informationer blandes med underholdning.

Mini Connected hedder modellen, der har indbygget sit eget styresystem, som er tilpasset iPhone. Dermed skulle bilen ifølge Mini selv blive den første med mulighed for webradio. Samtidig kan bilen kommunikere med sine omgivelser og modtage beskeder.

Online med verden

Mini viser nogle af funktionerne frem på udstillingen i Geneve, og Mini Connected lanceres samtidig med den firehjulstrukne Countryman-udgave.

Mini Connected har indbygget et usb-interface specielt tilpasset iPhone, så smartphonens mange muligheder kan spille sammen med bilens lyd- og informationssystemer. Samtidig kan bilisten i princippet være online med hele verden.

Radioen i Mini Connected har et display indbygget i bilens speedometer, og et joystick er indbygget i bilens midterkonsol. I pressemeddelelsen lover Mini, at systemerne kan styres, uden at føreren mister fokus på trafikken.

Webradio som ekstraudstyr

Blandt de muligheder, Mini viser frem i Geneve, er webradio-funktionen, der giver føreren mulighed for at høre streamet radio fra et hvilket som helst sted i verden. Det forudsætter dog, at radiostationen er registreret i systemets database. Stationerne vælges fra radioens sædvanlige betjeningsknapper. Webradio-funktionen tilbydes som ekstraudstyr.

I kraft af iPhonens muligheder for at indhente og udveksle informationer med omverdenen kan Mini Connected-føreren vælge at udnytte forskellige muligheder for underholdning, navigation og trafikinformationer.

Mini Connected har også indbygget Mission Control-modulet, der første gang blev vist i jubilæumsudgaven Mine 50 Camden. Mission Control er et system, der indsamler og bearbejder data om bilen, trafiksituationen og omgivelserne. På den baggrund kan systemet give beskeder, der afhænger af situationen.

Læs også: Mini til landbrugssektoren

Test af Mini Cooper

23-03-2014: Premiere: Mini fylder mere i carporten, men på vejen har du det som i forgængeren - bare med vat i ørerne og en pude under bagdelen, viser den første test. Læs artikel

Test: En Mini til strandløver

16-12-2009: Det måtte jo komme. Stilikonet Mini får nu en fætter, der ligner en krydsning mellem en SUV og en beach-buggy. Læs artikel

Test af Mini Clubman

23-11-2015: Den nye Mini er fuld af forbløffende detaljer, retrodøre og sportslige køreegenskaber. Læs artikel

Test af Mini John Cooper Works

28-07-2015: Premiere: Den nye Mini Cooper John Works er den hurtigste Mini nogensinde, stiv som et bræt og med et tordenskrald fra udstødningen. Læs artikel

Test af Mini John Cooper Works

06-06-2015: Mini skruer op for turbotrykket og køreglæden i den nye version med navnet John Cooper Works. En vaskeægte bølle-GTI med en glubsk appetit på snoede veje og hurtige gearskift. Med 231 hk fra en ny 2-liters turbomotor er Mini JCW den kraftigste Mini nogensinde. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...