Find mere om:
FDM anbefaler ikke længere tre minier | bil.guide.dk

FDM anbefaler ikke længere tre minier

Tre af de mest populære minier, Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107 får kun tre stjerner i ny crashtest.

Det er kun blevet til tre ud af fem stjerner til tre af de pt. mest solgte biler i Danmark, nemlig trillingerne Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo i en ny crashtest foretaget af Euro NCAP.

Den syv år gamle model, der er Danmarks mest solgte de seneste år og i dag sælges i en faceliftet udgave, fik ellers fire stjerner, da den blev testet i 2005.

”Resultatet af den nye test er skuffende, og selv om trillingebilerne har mange tilfredse ejere, kan vi ikke længere anbefale, at man køber en af disse biler fra ny” siger Søren W. Rasmussen, Fems repræsentant i det europæiske crashtestsamarbejde Euro NCAP, og han fortsætter:

”Vi anbefaler generelt, at man investerer i nye biler, der har opnået fire eller fem stjerner i crashtesten fra Euro NCAP. Det er i dag muligt at købe nye biler, der er markant mere sikre end de tre minibiler”, siger Søren W. Rasmussen videre.

Euro NCAP’s danske repræsentant uddyber:

For ringe karosseri

”Problemet er ikke, at C1, 107 og Aygo er blevet dårligere – tværtimod. Men kravene til nye biler er løbende blevet strammet, og set i dét lys er resultatet ikke godt for de små trillingebiler. De har tidligere opnået fire stjerner, men da testen er foretaget for syv år siden, kan resultatet i følge nye regler fra Euro NCAP ikke længere benyttes i forbindelse med markedsføring af bilerne. Selv om de i mellemtiden både har fået airbaggardiner, en mere fodgængervenlig front samt antiudskridningssystemet ESC, er det ikke nok til at bevare de fire stjerner, da karrosseriet ikke er bygget solidt nok”.

”Skærpede krav til bilernes sikkerhed i forbindelse med crashtestresultaterne har fået fabrikkerne til at bygge meget sikrere biler, og det udstiller i stigende grad de lidt ældre bilers mangler på sikkerhedsområdet”, siger Søren W. Rasmussen.

Et andet sæt trillinger er nærmeste konkurrent til at blive dette års mest solgte biler i Danmark, nemlig Volkswagen up!, Skoda Citigo og Seat Mii. De har alle tre opnået fem stjerner i den tilsvarende test hos Euro NCAP.

Det har her til eftermiddag ikke været muligt at få kommentarer til testresultatet fra hverken Citroën, Peugeot eller Toyota.

VIDEO: Se Toyota Aygo i 2012 i Euro NCAP’s crashtest her (eksternt link)

Sagen kort:

C1, 107 og Aygo – kun tre stjerner

  • C1, 107 og Aygo blev første gang crashtestet i 2005 – fik 4 stjerner
  • De tre er netop blevet testet igen – fik denne gang 3 stjerner
  • Euro NCAP har foretaget testen – det danske medlem er FDM
  • Herefter vil FDM ikke anbefale at købe de tre biler

Test af Suzuki Alto

20-10-2009: Sikkerhed: Der er drøje hug til Suzuki Alto i ny crashtest. FDM kalder resultatet uhørt dårligt. Læs artikel

Guide: Leasing eller ej: Kampen mellem Citroën, Peugeot og Toyota

20-04-2016: Leasing tager sig jo tillokkende ud. Men er leasing nu også den klogeste måde at skaffe sig ny bil på? Peugeot siger ja. Toyota både og. Mens Citroën siger nej da – det er klogest at købe. Se, hvordan tre forskellige firmaer sælger den samme bil på tre forskellige måder. Læs artikel

Test: Tre musketerer under 80.000 kr.

25-04-2012: Der er priskrig i mikroklassen, og det kommer i den grad bilkøberne til gode. Læs artikel

Nyhed: 10 biler under 100.000 kr.

17-05-2010: Da Chevrolet lancerede den nye Spark til 85.900 kr. for et par måneder siden, satte de samtidig gang i en lavine af prisnedsættelser. Og relativt set har det nok aldrig været billigere at købe ny bil i Danmark. Her får du fordele og ulemper ved de 10 billigste biler lige nu. Læs artikel

Nyhed: Bilklub på græsrods-niveau

09-04-2010: Citybugowners samler ejere af helt almindelige biler som trillingerne Aygo, C1 og 107 på internettet. Det er identitetsskabende, mener sociolog. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...