Find mere om:
Årets Bil i benhård konkurrence | bil.guide.dk

Årets Bil i benhård konkurrence

Honda Jazz, der blev Årets Bil i efteråret, møder Ford Fiesta og Seat Ibiza. Tre fremragende biler, hvor det i sidste ende er et spørgsmål om praktisk sans og sportslige evner.

Små biler - stor begejstring. Sådan er dommen over tre af de nyeste minibiler på det danske marked.

Tilsyneladende har køberne også set skriften på væggen - de investerer i stigende grad spareskillingerne i mindre biler. Og køber de en af denne uges testbiler, bliver de i hvert fald ikke skuffede.

Konkurrencen om kunderne har heller aldrig været stærkere..

Det høje niveau er årsagen til, at Honda Jazz kom, så og sejrede, da 25 motorjournalister i efteråret valgte den til Årets Bil i Danmark 2009 med behørig afstand til Ford Fiesta og outsideren, Seat Ibiza.

Men hvad sker der, hvis vi udelukkende betragter de tre biler og glemmer titler og 24 andre journalisters vidt forskellige holdninger for en stund. Kan Honda Jazz så stadigvæk imponere? Tja, bum, bum? Svaret lader vi blæse lidt i vinterkulden, mens vi ridser feltet op: Først og fremmest har vi valgt fem døre, aircondition og undgået basismotorerne, så der for så vidt er kræfter og komfort nok.

Honda Jazz stiller op med 1,4 ltr. motor, 100 hk, og udstyrsniveauet Comfort, som bringer prisen op på 182.540 kroner. Det er noget mere end Ford Fiesta 1,25 Trend med 82 hk, der koster 160.682 kroner, men mangler aircondition (13.000 kr.) og airbaggardiner (4000 kr.), som bringer prisen op på 177.682 kroner. Så er der Seat Ibiza 1,4 Style med 84 hk, der er dyrest til 184.500 kroner, men også meget veludstyret.

Alle bilerne er testet med fem døre. Så kan de bruges til familiebiler, hvis man ikke har barnevogn eller drømmer om at køre på sommerferie i egen bil.

Priserne skal dog tages med et vist forbehold, da der er betydelig forskel på udstyrsdetaljer. Se blot Seat, hvor radio koster mellem 3000 og 6000 kroner ekstra alt efter radiomodel. For slet ikke at tale om muligheder for rabatter for alle bilernes vedkommende.

Lad os blot afsløre, at Årets Bil 2009 får det mere end hårdt, især mod den forrygende Fiesta, der kører skærmene af konkurrenterne?

Test af Mini Clubman

23-11-2015: Den nye Mini er fuld af forbløffende detaljer, retrodøre og sportslige køreegenskaber. Læs artikel

Test: To stationcars med stil og lavt forbrug

30-03-2014: Test: Seat Leon ST og Honda Civic Tourer er velkørende bud på stationcars med stil. Vi tester dem med 1,6 diesel. Læs artikel

Test: Plads til den store familie

19-02-2013: Der er ikke mange biler med regulær plads til syv. Vi har fundet tre af slagsen. Læs artikel

Test: Tre kompakte rumbiler

11-01-2013: Der er svært at finde en miniklassebil, der tilgodeser hele familiens behov for både udsyn og optimal udnyttelse af pladsen. Med mindre du vælger en rendyrket mini-MPV som Citroën C3 Picasso eller Kia Venga. Det skulle da lige være den godt udhulede Honda Jazz. Læs artikel

Nyhed: Krig på døre blandt de nye mini-MPV’er

02-09-2012: Den lille MPV er generelt på vej til sit store gennembrud i dette efterår. Flere fabrikker satser på den smarte og praktiske biltype. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...