Find mere om:
Til og fra vuggestuen... | bil.guide.dk

Til og fra vuggestuen...

Brugte minibiler er så eftertragtede, at priserne ofte i top. Men vi har fundet et par modeller, der giver rigtig meget bil for pengene.

Det er Danmarks mest populære bilklasse, og brugtpriserne er skyhøje. Alligevel findes der indimellem små solstrålehistorier om brugte modeller til 60.000 kroner, som er driftssikre og giver ekstra meget bil for pengene, viser en undersøgelse, som Bilbasen har foretaget for avisen.

Blandt mere end 20 forskellige biler har brugtbildatabasen konkluderet, at Fiat Panda og Nissan Micra er de to modeller, der giver mest brugt minibil for pengene.

Selv om finanskrisen generelt har sendt brugtpriserne til tælling, gælder det dog ikke i miniklassen. Derfor er flere modeller alt for dyre som brugte.

- Eftertragtede brugte som Skoda Fabia og Toyota Yaris er kostbare, selv om de er flere år gamle, mens Panda og Micra giver langt mere bil for pengene, mener Kenneth Andersen, der er direktør på Bilbasen.

Stabile modeller

Fiat Panda og Nissan Micra har ifølge Bilbasen en fornuftig kvalitet, kan køre langt på literen, og er tilstrækkeligt undervurderede på brugtmarkedet. Fiaten er den mindste, af de to, men Kenneth Andersen mener, at den italienske mini er den bedste Fiat nogensinde.

- Teknisk er Panda klart den Fiat, der giver færrest problemer. Priserne er attraktive, du kan få en fire år gammel Panda 1,2 Dynamic til 60.000 kroner, og den er enkelt bygget og kan holde til at blive brugt, forklarer Kenneth Andersen.

En anden mulighed er Nissan Micra, som aldrig rigtig har slået an herhjemme.

- Havde det været en Toyota, så havde priserne været 10-15.000 kroner højere. Micra 1,2 med 65 hk har nemlig de brugtbilkvaliteter, som også kendetegner en Toyota. Det betyder høj driftssikkerhed, og Micra er ligesom Fiaten kendt for at være forholdsvis billig at holde kørende, siger Kenneth Andersen.

Til gengæld er Micraen et par år ældre end Panda, når prisen skal holdes på 60.000 kroner.

Begge biler er fornuftige – også totaløkonomiske. Bilbasen forventer en afskrivning på 40 procent, hvis du beholder dem i tre år og kører 20.000 om året. Det svarer til, at de kun taber 8000 kroner om året i værdi.

Også ulemper

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og der er selvfølgelig nogle ting, man ikke får med i en brugt bil til 60.000 kroner. Der er nemlig ingen af vognene, der har ESC-antiskrid, som de først har fået i slutningen af 2007.

På papiret er Micra dog den mest sikre at køre galt i, da den har fået fire ud af fem stjerner i Euro-NCAP crashtesten, hvor Fiat kun har fået tre.

Til gengæld har Fiat altid fem døre, mens mange Micra kun har tre døre.

Uanset bagsædets stilling skal en barnevogn skilles kraftigt ad for at komme med på tur. Men hvis bagsædepassagererne er så små, at bagsæderne kan køres helt frem, kan en klapvogn godt lempes ind bagi. Mens det er let at sætte en barnestol fast på bagsædet.

Er du af den ene eller anden grund ikke til den højbenede italiener, eller den nuttede japaner, har Kenneth Andersen også et godt øje til Hyundai Getz, som også har fornuftige brugtpriser, og Renault Clio II, der er et decideret slagtilbud.

Fakta

Ny eller brugt?

Selv om det umiddelbart ligner et rigtigt godt køb at bruge 60.000 kroner på en fire år gammel Fiat Panda, så kan det være fornuftigt, hvis du i stedet køber en ny.

Bilbasens beregninger viser, at det koster 1,41 kroner per km at køre i den brugte Panda i tre år, hvis du har et kørselsbehov på 20.000 km om året, mens prisen er 1,69 kroner for hver km, du kører i en ny Panda til 100.000 kroner.

Men det forudsætter naturligvis, at du har mulighed for at låne ekstra penge til den nye model.

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Nyhed: 10 biler under 100.000 kr.

17-05-2010: Da Chevrolet lancerede den nye Spark til 85.900 kr. for et par måneder siden, satte de samtidig gang i en lavine af prisnedsættelser. Og relativt set har det nok aldrig været billigere at købe ny bil i Danmark. Her får du fordele og ulemper ved de 10 billigste biler lige nu. Læs artikel

Test af Suzuki Alto

20-10-2009: Sikkerhed: Der er drøje hug til Suzuki Alto i ny crashtest. FDM kalder resultatet uhørt dårligt. Læs artikel

Nyhed: 40 års biludvikling på parade

20-10-2009: Jubilæum: Årets Bil i Danmark er nu blevet kåret i 40 år. Hædringen viser bilernes teknologiske udvikling og er et spejl af samfundet. Læs artikel

Nyhed: Her er de mest populære biler

20-10-2009: Selvom vi spinker og sparer som aldrig før, trillede knap 10.000 flunkende nye biler ud på landevejene i september. Her er top 20-modellerne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...