Find mere om:
Her er den nye VW Up | bil.guide.dk

Her er den nye VW Up

Smartphone-integration og en kraftig turbomotor er blandt nyhederne i Danmarks mest solgte bil.

Flere end 42.000 danskere har allerede købt en Volkswagen Up, som dermed har været suverænt den mest solgte bil de seneste fire år. Det håber Volkswagen ganske givet vil fortsætte med den faceliftede udgave, som fabrikken netop har vist de første billeder af, og som kommer til Danmark til august.

Udefra har Up fået nye lygter og kofangere, LED-kørelys og nye sidespejle med integreret blinklys.

27 bil vw up 2.jpg

Bag rattet er den store nyhed, at VW har droppet den eksterne Garmin-enhed, der har indeholdt navigation og køreinformationer. I stedet kan man nu tilslutte sin smartphone og sætte den fast i et beslag. Så forbindes den via bluetooth, og telefonen er forvandlet til infotainmentsystem, gps og kørecomputer i ét. Her er det så med at tilslutte sin telefon til bilens usb-stik, hvis den ikke skal løbe tør for strøm. Samtidig er der en integreret app, der bl.a. sikrer, at der er gps og som i dagens model, at man ikke behøver at være online.

Ifølge Søs Righolt, der er pressechef hos VW i Danmark, forhandler man i øjeblikket med fabrikken om priser.

Rent teknisk fortsætter de to kendte motorvarianter med 60 eller 75 hk, men som noget helt nyt fås en ny 1,0 turbomaskine med 90 hk også til Up. Dermed bliver mikrobilen til en slags lommeraket med en topfart på 185 km/t. og en tid fra 0-100 km/t. på kun 10 sekunder. Brændstofforbruget er 22,7 km/l.

27 bil vw up 3.jpg

Hvilke udstyrsvarianter den store motor kan leveres til, oplyser VW ikke noget om, og den danske importør ved det heller ikke endnu.

VW siger, at man forbedrer udstyret i de forskellige niveauer. Take up, altså grundversionen, bliver fremover udstyret med centrallås med fjernbetjening som standard.

Move up vil fremover have det nyudviklede radiosystem ”composition” som del af standardudstyret. Derudover får den et forstørret multifunktionsdisplay.

Endvidere lister Volkswagen en række nye tilvalgsmuligheder op: Som noget nyt kan man tilvælge multifunktions læderrat til, ligesom der også er mulighed for en lys-og-syn-pakke med regnsensor. Tågeforlygterne vil fremover få drejelys integreret, og bilen vil kunne fås med klimaanlæg. 

Tøsebil, men også til mænd

Syv helt nye farver gør det lettere at adskille sin bil fra naboens, og da VW også har lavet en række pakker med foliering af taget, kan man få taget i en kontrastfarve til resten af bilen.

Test: Biltest: Trillinger med små forskelle

17-07-2012: Ens, men med differencer og prisforskelle. Sådan er VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii. Læs artikel

Nyhed: Ford Ka en halv klasse op

22-06-2016: Den næste generation af Ford Ka bliver dyr og lander på kanten af miniklassen. Læs artikel

Test: Her er den bedste mikrobil

19-10-2014: Ny Renault Twingo er helt sin egen med baghjulstræk og motoren bagi. Vi tester, om den kan stå distancen mod Hyundai i10, Peugeot 108 og Volkswagen Up? Læs artikel

Test af VW Polo, årgang 1975

04-10-2014: Test: Vi prøver den allerførste VW Polo-generation fra 1975. En superskrabet og langsom minibil, der kun er bedre end moderne biler på et enkelt punkt. Læs artikel

Test af Renault Twingo SCe 70 Expression

13-09-2014: Premiere: Den nye baghjulstrukne Renault Twingo, som nu har fem døre, er et gesvindt og rummeligt bud på en ny dansker-darling. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...