Find mere om:
Test af Chevrolet Camaro | bil.guide.dk

Test af Chevrolet Camaro

V8-eren rumler, som den skal. Prisen er lav og ventelisten lang. Den nye Chevrolet Camaro vækker enorm opsigt og minder amerikanerne om dengang, da de havde succes med at lave biler.

En Camaro svøbt i metallakken Inferno Orange vækker mere opmærksomhed på gaden, end nogen Chevrolet har gjort i årtier. Det er en bil, amerikanerne vender sig om efter og er villige til at betale 20 pct. i overpris for - bare for at komme først i køen. Så megen interesse er General Motors ikke vant til mere, og for en koncern i dyb krise er den slags et stort klap på skulderen.

Camaro er en klassisk muskelbil. Den er kompakt og solid i designet, uden at den virker tung, og den har en så aggressiv front, at alle Toyota- og Honda-ejere skynder sig væk fra overhalingssporet på de brede highways.

Selvfølgelig er den retro, for det er en del af succesen.

En duft af nostalgi

Kig på skulderlinjen, der kækt knækker og stiger brat efter fordøren. Se fronten, der går ud i en spids, og læg mærke til den markante forlygte med firkantet blinklys og den buede motorhjelm. Det er elementer, som er overført i større eller mindre grad fra første generation fra 1967. Baglygterne, bulen i motorhjelmen og de tre udskårne streger foran baghjulene er elegante. Måske er det endt så heldigt, fordi designeren, Sang Yup Lee, stammer fra Sydkorea og ikke USA.

Platformen med undervogn og hjulophæng er udviklet af søstermærket Holden i Australien og bruges i alverdens biler fra Chevrolet til Daewoo. Der er uafhængige hjulophæng hele vejen rundt, McPherson-fjederben foran og multiledsophæng bagtil.

Brovtende V8-maskine

V6-motoren på 3,6 liter i den mindste Camaro stammer fra Cadillac CTS og er langt mere moderne end konkurrenternes med sin direkte indsprøjtning og variable ventilstyring.

Den testede topmodel SS med LS3 V8-motoren på fyldige 6,2 liter med 426 hk fra Corvette er en motor, der indgyder respekt. Den har et system, som kobler fire af motorens otte cylindre helt fra, når tempoet er lavt eller bare konstant. Færre cylindre i arbejde betyder mindre brændstofforbrug.

Accelerationen er selvfølgelig kraftig, lyden naturligvis brovtende og buldrende, som den skal være med en V8 af amerikansk afstamning. Det føles bare ikke voldsomt hurtigt, og den store coupé vil have meget svært ved at følge en Audi TT-RS med 340 hk, selv om Chevrolet så kan ryste nok så meget på hovedet af sådan en sammenligning.

V6eren tilstrækkelig?

Skyd skylden på vægten, ikke den automatiske gearkasse. De seks trin skifter blødt, relativt hurtigt og hjælper gerne motoren ud i de høje omdrejninger, men med en køreklar vægt i omegnen af 1.782 kg er der meget at slæbe på.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at V6-motoren med 304 hk ville være en lige så god partner til bilen og tyngden. Ja, V8-lyden er selvfølgelig fantastisk og bundtrækket solidt, blot føles den omdrejningssky og lidt tilknappet.

Og da Camaroen på køresiden hurtigt viser sig ikke at være en involverende sportsvogn, kan downsizing i dette tilfælde være en god ting.

Hvis altså selvtilliden kan holde til det.

Chevrolet Camaro SS

  • Motor: V8, 6.162 ccm, 16V, ydelse 426 hk ved 5.000 o/min, 553 Nm ved 4.500 o/min.
  • Præstationer: 0-100 km/t 5,0 sek., topfart 250 km/t, forbrug EU-miks 8,5 km/l.
  • Dimensioner: L/B/H 481/192/136 cm, køreklar vægt 1.790 kg, bagagerum 320 liter, dæk 275/40R20V.
  • Pris: ca. 800.000 kr. Årlige afgifter 7.500 kr.
  • Chevrolet Camaro importeres ikke officielt til Danmark, men US Van i Karlslunde tager den hjem i fast ordre, ombygger til lovpligtige ændringer og sørger for dansk indregistrering.
  • Tlf. 4615 4494. www.usvan.dk

Nyhed: Test af Chevrolet Camaro

15-10-2011: Den danske Chevrolet-organisation begynder import af Camaro og Corvette-sportsvognene. Læs artikel

Test af Chevrolet Camaro

18-11-2011: Chevrolet fejrer sine 100 år ved at bringe den sagnomspundne Camaro tilbage til Danmark. Læs artikel

Test af Chevrolet Camaro

12-12-2011: Den legendariske Chevrolet Camaro fylder 45 år. Vi prøvede den nye generation i Schweiz. Læs artikel

Nyhed: Sjælden original Chevrolet

04-04-2009: Det er sjældent at møde helt originale amerikanske muskelbiler. Michael Schou var heldig med sin 1971'er Chevrolet Chevelle. Læs artikel

Nyhed: Muskelbiler vises frem i Detroit

30-12-2009: Cadillac præsenterer en ny konceptmodel, Ford en heftig Mustang, og BMW viser sin nyeste Z4-model på biludstillingen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...